Θετικά κινείται και σήμερα η Wall Street, πλην του Dow Jones, με τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές παραγωγού να ενισχύουν περαιτέρω τις προσδοκίες για τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής, μετά και τα χθεσινά στοιχεία των τιμών καταναλωτή.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,36% στις 38.573 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,22% στις 5.432 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,61% στις 17.715 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Μαΐου υποχώρησε κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,1%. Σε ετήσια βάση σημείωσαν άνοδο 2,2%.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα αφότου η κυβέρνηση δήλωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον περασμένο μήνα.

Στον απόηχο της Fed

Επίσης, τα σημερινά στοιχεία ακολουθούν επίσης την απόφαση πολιτικής της Federal Reserve. Η Fed διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα, αλλά σημείωσε ότι έχει καταγραφεί πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού. Παρόλα αυτά, η κεντρική τράπεζα μείωσε επίσης τις προσδοκίες της για μείωση των επιτοκίων για το 2024 σε μία από τρεις.

«Η Fed άφησε όπως αναμενόταν την πολιτική αμετάβλητη, αλλά συνεχίζει να κρατά σχεδόν ανοιχτή την πόρτα για μειώσεις επιτοκίων φέτος», σχολίασε ο James McCann, αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος στην abrdn. «Η καθοδική έκπληξη στον πληθωρισμό του καταναλωτή ήταν πιο ενθαρρυντική και δεν θα εκπλαγούμε αν βλέπαμε τις τιμές της αγοράς να συνεχίζουν να φλερτάρουν με πολλαπλές μειώσεις επιτοκίων φέτος».

Σε επίπεδο τίτλων, η Broadcom σημειώνει άνοδο 14%, αφού ο κατασκευαστής τσιπ ξεπέρασε τις προσδοκίες για το δεύτερο τρίμηνο και ανακοίνωσε διάσπαση μετοχών 10 προς 1.

Από την άλλη, η Dave & Buster’s Entertainment υποχωρούν κατά 10% αφού τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της εταιρείας ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

Στα μάκρο της ημέρας, πέραν των τιμών παραγωγού, ανακοινώθηκε ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αιτημάτων για το επίδομα ανεργίας, ο οποίος αυξήθηκε κατά 13.000 σε 242.000 την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιουνίου. Η άνοδος ήταν υψηλότερη από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 4.750 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας στις 227.000. Το προκαθορισμένο εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιουνίου, διαμορφώθηκε στο 1,2%, αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street