Η αδυναμία να εκδηλώσει μια πειστική αντίδραση συνεχίζεται και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο σήμερα αντιμετωπίζει και τις ήπιες μεν, αλλά πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, παραμένοντας στη ζώνη των 1.450 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,15% στις 1.453,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.530,58 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,46% στις 1.295,52 μονάδες.

Σε αναζήτηση καταλύτη

Η αγορά δείχνει να κάνει εξισορροπητικές κινήσεις με τους βραχυπρόθεσμους να έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς θα πρέπει να «διορθώσουν» τις αρχικές θέσεις που ελήφθησαν στο σενάριο να υπάρξει πολιτική κρίση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Το αρνητικό σενάριο δεν επιβεβαιώθηκε, αν και υπάρχουν εστίες αβεβαιότητας, με αρκετές κινήσεις να δείχνουν ότι οι βραχυπρόθεσμοι θα πρέπει να «τελειώσουν» με τα ανοιχτά τους μέτωπα.

Στα θετικά είναι ότι παρά τη μεταβλητότητα το ΧΑ δείχνει να οριοθετεί τις κινήσεις των χαρτοφυλακίων αυτών και να υπερασπίζεται τη ζώνη των 1.450 μονάδων, κάτι που έχει βοηθήσει και η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα. Ωστόσο, η επί μακρόν ανάλωση δυνάμεων σε αυτήν την περιοχή θα φθείρει τους αγοραστές, οι οποίοι θα πρέπει να βρουν σύντομα καταλύτη.

Τεχνικά, σύμφωνα με την HellasFin, η απομάκρυνση των ταλαντωτών από τα υπεραγορασμένα υψηλά τους επίπεδα σε συνδυασμό με την ισχυρή στήριξη της περιοχής 1430-1425 μονάδων ενισχύει την πεποίθηση για μία άμεση ανοδική κίνηση, προς την περιοχή των 1485-1500 μονάδων. Μακροπρόθεσμα, ο Γενικός δείκτης από τον Μάρτιο του 2020 βρίσκεται σε έναν νέο ανοδικό κύκλο (Bull Market).Μεσοπρόθεσμα, για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περί τις 1715 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα σημειώνει κέρδη 2,11% και οι Motor Oil και ΟΠΑΠ ακολουθούν με άνοδο 1,89% και 1,02% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Τιτάν, ΕΛΧΑ, Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή και Aegean.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα και Quest, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Coca Cola, Σαράντης, Ελλάκτωρ και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece