Η Amazon και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vrio θα λανσάρουν από κοινού μια υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου σε επτά χώρες της Νότιας Αμερικής, δήλωσαν οι δύο πλευρές την Πέμπτη, θέτοντας τους σε άμεσο ανταγωνισμό με την Starlink του Ιλον Μάσκ.

Η Vrio, η αμερικανική εταιρεία που διαχειρίζεται το λατινοαμερικανικό παράρτημα της DirecTV καθώς και τη Sky Brasil, θα προσφέρει την υπηρεσία σε πελάτες στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Ουρουγουάη, το Περού, τον Ισημερινό και την Κολομβία.

Amazon: Αγωγή ανεξάρτητων βρετανών λιανοπωλητών για αποζημίωση

«Πιστεύουμε ότι η ευκαιρία είναι τεράστια»,  δήλωσε στο Reuters ο Lucas Werthein, αντιπρόεδρος της Vrio.

Το Project Kuiper της Amazon, που ξεκίνησε από έναν πρώην υπάλληλο της Starlink, θα παρέχει διαδίκτυο χρησιμοποιώντας δορυφόρους σε αυτό που είναι γνωστό ως χαμηλή γήινη τροχιά.

Χωρίς internet 200 εκατ. άνθρωποι

«Περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι στην περιοχή έχουν φτωχή, μικρή ή καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Werthein, επικαλούμενος εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Προσθέστε σε αυτό το γεωγραφικό ανάγλυφο και, φυσικά, μια ήπειρο που έχει προκλήσεις στην πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων σε υποδομές».

Η υπηρεσία πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2025, ξεκινώντας από την Αργεντινή, σύμφωνα με το σχέδιο εκκίνησης του Project Kuiper.

Το Project Kuiper θα περιγράψει το σχέδιό του τους επόμενους μήνες για τη θέση 3.236 δορυφόρων στον ουρανό, δήλωσε ο επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας στη Λατινική Αμερική, Bruno Henriques.

Η Amazon δήλωσε το 2019 ότι σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο έργο.
“Στόχος μας είναι όλοι οι πελάτες, είτε ζουν σε αστικές, προαστιακές ή αγροτικές περιοχές, να έχουν το ίδιο επίπεδο ευρυζωνικής πρόσβασης”, δήλωσε ο Henriques.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή