Για δεύτερη εβδομάδα μειώθηκαν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, δίνοντας στους αγοραστές κατοικίας μια μικρή ανάσα καθώς η Federal Reserve παρακολουθεί τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο μέσος όρος για ένα σταθερό δάνειο διάρκειας 30 ετών υποχώρησε στο 6,95%, από 6,99% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Freddie Mac.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος το Μάιο, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, δίνοντας σήμα επιβράδυνσης των πληθωριστικών πιέσεων. Ωστόσο, ο πληθωρισμός των κατοικιών παραμένει υψηλός, ασκώντας πίεση σε ενοικιαστές και αγοραστές και δημιουργώντας αμφιβολίες για την προοπτική επικείμενης μείωσης των επιτοκίων της Fed.

«Από μια προοπτική υψηλότερου επιπέδου, καθώς πηγαίνει η αγορά κατοικίας, το ίδιο συμβαίνει και με τη χώρα» δήλωσε ο Ralph McLaughlin, ανώτερος οικονομολόγος στο Realtor.com. «Δεδομένου ότι το καταφύγιο αποτελεί μεγάλο μέρος των βασικών μας μέτρων για τον πληθωρισμό, η επιβράδυνση της αύξησης τόσο των τιμών όσο και των ενοικίων μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεται η ευρύτερη οικονομία για να πείσει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια».

Η κεντρική τράπεζα άφησε το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο την Τετάρτη και μείωσε τις προβλέψεις της για φέτος σε μόλις μία μείωση αντί για τρεις. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ αναγνώρισε τη «μέτρια» βελτίωση προς τον στόχο του πληθωρισμού 2%, αλλά επανέλαβε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα επιδιώξουν πιο βιώσιμη πρόοδο πριν από τη μείωση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή