Η Tesla θα αυξήσει την τιμή του Model 3 της λόγω των εισαγωγικών δασμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) που κατασκευάζονται στην Κίνα. Αυτό έσπευσε να ενημερώσει τους ευρωπαίους καταναλωτές ο κολοσσός ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ίλον Μασκ, μια ημέρα αφότου η ΕΕ ανακοίνωσε την απόφασή της να επιβάλει δασμούς έως 38,1% στα προερχόμενα από κινεζικά εργοστάσια ηλεκτρικά οχήματα,.

Το μήνυμα, που εμφανίζεται στον ιστότοπο της Tesla για χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο και η Ουγγαρία, προέτρεψε τους υποψήφιους αγοραστές να κάνουν τις παραγγελίες τους τον Ιούνιο, χωρίς να αναφέρεται το ύψος της σχεδιαζόμενης αύξησης της τιμής.

Κίνα: Να επανεξετάσει η ΕΕ την απόφαση για επιβολή φόρου στα EV ζητά το Πεκίνο

«Προβλέπουμε ότι θα χρειαστεί να αυξήσουμε τις τιμές για τα οχήματα Model 3 από την 1η Ιουλίου 2024», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

«Αυτό οφείλεται στους πρόσθετους εισαγωγικούς δασμούς που ενδέχεται να επιβληθούν σε ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα και πωλούνται στην ΕΕ», εξηγεί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επιβάλει επιπλέον δασμούς έως και 38,1% στα εισαγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα από τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα το Πεκίνο να προειδοποιήσει ότι θα λάβει μέτρα για τη διασφάλιση των κινεζικών συμφερόντων.

Η Tesla, η οποία εξάγει αυτοκίνητα Model 3 από τη Σαγκάη στην Ευρώπη, ήταν μία από τις πολλές εταιρείες που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι συνεργάστηκε με την έρευνά της σε σχέση με τις κινεζικές επιδοτήσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων και ως εκ τούτου θα υπόκειται σε χαμηλότερο δασμό 21%.

Η Επιτροπή πρόσθεσε ότι η Tesla θα μπορούσε να λάβει ατομικά υπολογισμένο συντελεστή δασμού στα ηλεκτρικά της οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα όταν επιβληθούν οριστικοί δασμοί τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή