![Στ. Κασσελάκης: Kάτι άλλαξε ωστόσο δεν πανηγυρίζουμε με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/kasselakis-mega.jpg)
«Δεν πανηγυρίζουμε με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» ήταν τα πρώτα λόγια του Στέφανου Κασσελάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίου του MEGA. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό που «τίμησε τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ» στις 9 Ιουνίου και με αναπτερωμένο το ηθικό είπε πως θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. «Όταν μικραίνεις τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής στη δυτική Αθήνα, στον Πειραιά, στην Αχαΐα, πάει να πει ότι κάτι αλλάζει», είπε.
Αναλύοντας το αποτέλεσμα της κάλπης είπε πως «μετά από δύο διασπάσεις -και ειδικά αν βάλεις και την μεγάλη απώλεια σε Ροδόπη και Ξάνθη- στην ουσία κρατηθήκαμε στις ίδιες δυνάμεις που είχαμε πέρυσι, ενώ η ΝΔ κατέρρευσε από το 41 στο 28». Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ευρωεκλογών διέκρινε πως «ήταν η πρώτη φορά που είχα εισροή από τη ΝΔ εδώ και χρόνια. Κερδίσαμε δυναμικά κοινά όπως οι νέοι 17-35 ετών, αυτό είναι μια παρακαταθήκη για εμάς. Βγήκαμε πρώτοι στους αναποφάσιστους. Και το πιο βασικό ανακτήσαμε τη δυνατότητα να είμαστε πρώτοι στις λαϊκές συνοικίες».
Κασσελάκης: Χτίζουμε εναλλακτική κυβερνητική πρόταση – Δεν έχω τύψεις για τίποτα
Προβληματισμένος για το Ευρωπαϊκό πλαίσιο
Δήλωσε «περήφανος» που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί αντάξιος των συνθηκών και δεσμεύτηκε ότι «θα συνεχίζουμε να κάνουμε τα πάντα για το καλό του».
Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το Ευρωπαϊκό πλαίσιο «που καλπάζει η ακροδεξιά και η αποχή» γιατί «οι Βρυξέλλες δεν εμπνέουν πλέον, έχουν γίνει διευθυντήριο συμφερόντων». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο σημείο αυτό, τόνισε πως αυτό «πρέπει να το αλλάξουμε».
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα γιατί «το πρώτο βήμα έγινε. Μίκρυνε η διαφορά».
Στη συνέχεια μίλησε για αυτόνομη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τις εθνικές εκλογές και έθεσε ως πρόταγμα «να προχωρήσουμε, να κάνουμε το κόμμα μας ελκυστικό και ευέλικτο» με ανοίγματα στην κοινωνία και την ευκαιρία στους πολίτες να μιλήσουν.
Ο Στέφανος Κασσελάκης μεταξύ άλλων επανέλαβε πως «η Νέα Αριστερά πρέπει να επιστρέψεις τις έδρες της» και έκανε γνωστό πως θα παρευρεθεί στη διήμερη διεθνή διάσκεψη για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» που διοργανώνουν από κοινού το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα του Ζόραν Ζάεφ.
Τι είπε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Νωρίτερα, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μία πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και απηύθυνε πρόσκληση στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας για συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, πάνω σε νομοσχέδια που βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη. Μάλιστα, παρότρυνε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθούν στους συναδέλφους τους στο ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας, αλλά με σεβασμό στην αυτοτέλεια των κομμάτων.
«Είμαστε υπερήφανοι για το κόμμα μας, αλλά αυτό δεν μας οδηγεί στον ηγεμονισμό. Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα. Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Διότι όντως συμφωνώ, ότι οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά-ακροδεξιά που μας κυβερνούν», υπογράμμισε.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Adecco: Αμείβονται τα πράσινα επαγγέλματα; – Αύξηση 18% στις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/ergas-3-600x292-1.jpg)
Αμείβονται τα επαγγέλματα της πράσινης οικονομίας; - Έρευνα της Adecco [γραφήματα]
Ωφελημένα τα διευθυντικά στελέχη σε αυτές τις θέσεις δείχνει η έρευνα της Adecco - Μόλις στο 0,46% οι μισθολογικές αυξήσεις στις θέσεις χαμηλής ειδίκευσης
![Delta Airlines: Ανατροπή αεροσκάφους κατά την προσγείωσή του στον Καναδά – 8 τραυματίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/delta1-600x345.jpg)
Ανατροπή αεροσκάφους της Delta στον Καναδά, με 8 τραυματίες
Το αεροπορικό ατύχημα με αεροσκάφος της Delta Airlines έγινε στο διεθνές αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο
![Ζελένσκι: Δεν θα αποδεχθούμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ρωσίας αν δεν συμμετέχουμε](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/zelenski-stratos-oukrania-in.gr_-600x384.jpg)
Ζελένσκι: Δεν θα αποδεχθούμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ρωσίας αν δεν συμμετέχουμε
Ο Ζελένσκι, έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταβεί αύριο στην Άγκυρα
![Ευρωβαρόμετρο: Μέτρα από ΕΕ για κόστος διαβίωσης και θέσεις εργασίας ζητούν οι νέοι στην Ελλάδα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ermou-600x409.jpg)
Κόστος διαβίωσης και ανεργία απασχολούν τους νέους στην Ελλάδα [έρευνα]
Υπέρ της ΕΕ και όπως λειτουργεί αυτή τη στιγμή δήλωσε περίπου 1 στους 4 νέους στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο
![Καιρός: Σε δύο κύματα η «έντονη ψυχρή εισβολή» στην Ελλάδα – Δείτε γραφιστική απεικόνιση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/EE_DIONISOS_XIONIA-11-600x399.jpg)
Προ των πυλών η ψυχρή εισβολή - Θα έρθει σε δύο κύματα
Ο καιρός «αγριεύει» ακόμη περισσότερο τις επόμενες ώρες, με τον Θοδωρή Κολυδά να κάνει λόγο για δύο κύματα ψυχρής εισβολής
![Alter Ego Media: Πρεμιέρα για το αγγλόφωνο ενημερωτικό podcast «Explaining Greece»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/Alter-Ego-Media-Group_LOGO-1-600x338.png)
Πρεμιέρα για το αγγλόφωνο ενημερωτικό podcast «Explaining Greece»
Το podcast «Explaining Greece» επιμελείται και παρουσιάζει η senior editor της αγγλόφωνης έκδοσης του ΒΗΜΑΤΟΣ, Moira Lavelle
![Ίλον Μασκ: Απαιτεί πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα φορολογουμένων και προκαλεί ανησυχία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/2024-06-11T210046Z_1335884131_RC2FK1A1S7OG_RTRMADP_5_OPENAI-MUSK-600x400.jpg)
Η πρόσβαση σε δεδομένα που απαιτεί o Μασκ προκαλεί έντονη ανησυχία
Ο Ίλον Μασκ βρίσκεται ένα βήμα πριν την πρόσβαση σε ένα αυστηρά φυλασσόμενο σύστημα των ΗΠΑ
![Κικίλιας για σεισμούς: Θα δημιουργηθεί λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/PAN_8427-1-1200x800-600x400.jpg)
Κικίλιας για σεισμούς: Θα δημιουργηθεί λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη
«Οι κάτοικοι στη Σαντορίνη και τα γύρω νησιά, ξέρουν ότι αν γίνει μεγάλος σεισμός θα πρέπει να φύγουν από τις παραλιακές περιοχές και να ανέβουν ψηλότερα», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
![Σαντορίνη: Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις – «Μικροεξάρσεις και υφέσεις» βλέπει ο Παπαζάχος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/KTZ_7386-600x400.jpg)
Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις – Τι λέει ο Παπαζάχος
Συνεχείς είναι οι σεισμοί στην Σαντορίνη και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων, ενώ τη δική τους άποψη δίνουν οι ειδικοί
![Ουκρανία: Την Τρίτη ξεκινούν οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ρωσίας στο Ριάντ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2025-02-16T145808Z_1143928003_RC2ZOCAS0ZZ2_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-USA-DOCUMENT-600x404.jpg)
Την Τρίτη ξεκινούν οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ρωσίας στο Ριάντ
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες – Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα λάβει μέρος η Ουκρανία