Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και η έλλειψη εμφανούς βραχυπρόθεσμης κατεύθυνσης εκνευρίζει τους εμπλεκομένους. Η εικόνα μας είναι καλύτερη των λοιπών ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων

«Πλάτη» έβαλε ο ΟΠΑΠ, πρωταγωνιστής καθ’ όλη τη διάρκεια μιας κατα τ’ άλλα αδιάφορης συνεδρίασης. Η μετοχή κρατάει για πολλοστή ημέρα τα 14,60 ευρώ, που συνιστούν και διαγραμματική στήριξη, έχοντας χάσει σχεδόν 3 ευρώ από τις πρόσφατες κορυφές.

Στις 25/6 η επιστροφή κεφαλαίου 0,25€ από (α) την ΑΜΚ με κεφαλαιοποίηση ίσου ποσού από τον λογαριασμό «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο», με αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής της Εταιρείας κατά 0,25€ και (β) την ισόποση ΜΜΚ με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής της Εταιρείας κατά 0,25€, ήτοι από 0,55€ σε 0,30€, και την επιστροφή- καταβολή του αντίστοιχου ποσού προς τους μετόχους της Εταιρείας.

Τα σχήματα ΜΕΖΖ πιέστηκαν κι άλλο, υπενθυμίζοντας ότι επίκεινται γενναίες χρηματικές διανομές, τουλάχιστον από ΓΚ, ΣΑΝ και ΦΒ. Σε στηρίξεις και τα τρία.

Η ΕΤΕ έχασε κι άλλο έδαφος εξαιτίας των βραχυπρόθεσμων που κατείχαν μετοχές με γνώμονα το placement (υπολ. 18%), το οποίο πλέον παρατείνεται για Σεπτέμβριο.

Παρέα με το έτερο ενδιαφέρον placement σε ΕΛΠΕ, με τη μετοχή επίσης να είναι σε στήριξεις στη ζώνη 8,20-8,30.

Τον ..πίκρανε τον φαντάρο η ΚΟΥΑΛ. Μετά την πρώτη παράταση της ΓΣ που θα αποφάσιζε την κρίσιμη ΑΜΚ, και λίγες ώρες πριν τη δεύτερη ΓΣ, διέρρευσε(;) ότι η ΑΜΚ δεν θα προχωρήσει, και ότι ίσως κινηθεί προς έκδοση ομολογιακού δανείου για την άντληση επενδυτικών κεφαλαίων. Η μετοχή είναι μια χαρά στο ταμπλό, η εταιρεία επίσης είναι μια χαρά, ωστόσο αν κάποιος έπαιξε το στοίχημα της ΑΜΚ, καλό θα ήταν να απέχει, μέχρι νεοτέρας. Πάντως, το χαρτί κρατήθηκε αξιοπρεπώς, καθώς θα περίμενε κανείς διψήφιο ποσοστό απώλειας.

Η ΜΟΗ κι αν έχει πικράνει κόσμο.. Εκεί που πήγαινε “καρφί” για τα 30, όντας ήδη σε ιστορικά υψηλά και με 1,40€ μέρισμα μπροστά της, βρέθηκε να χάνει σχεδόν 4 ευρώ.

To KΡΙ έχει μπει σε ένα πλαγιοπτωτικό τέμπο, όπως όλη η αγορά, και η πρώτη στήριξη φαίνεται στα 10,45 ευρώ, με το κύριο επίπεδο στα 9,90.

Στόχος τα 13, με το μέρισμα για την παρελθούσα χρήση να έχει σχεδόν διπλασιαστεί, από 0,20 σε 0,35€ (αποκοπή τον Αύγουστο). Η εταιρεία παρέδωσε +26% στον κύκλο εργασιών του 2023, με τις προβλέψεις για το 2024 να βρίσκονται στο +10% έως 12%.

Σε νέα χαμηλά ζωής ο ΔΑΑ, σε ένα σεμινάριο απαξίωσης στο ταμπλό. Η εταιρεία παράγει εύκολη κερδοφορία με τεράστιες πιθανότητες να συνεχίσει να κάνει κάτι τέτοιο στο διηνεκές, και με αξιοπρεπέστατη μερισματική απόδοση.

Κι ενώ εμείς κινούμαστε βαριεστημένα, η Ευρώπη πιέζεται περισσότερο, ελέω αποτελεσμάτων ευρωεκλογών, με επίκεντρο -φυσικά- τη Γαλλία, όπου θα λάβουν χώρα κρισιμότατες εκλογές, με την ακροδεξιά παράταξη να έχει σοβαρές πιθανότητες. Και οι επενδυτές απέκτησαν φαγούρα, ξαφνικά.

Κατά τα λοιπά, η Wall Street έγραψε και νέα ιστορικά υψηλά την Τετάρτη, μετά τα γλυκανάλατα μακροοικονομικά δεδομένα και την απόφαση (μάλλον επιβεβαίωση στις προβλέψεις) της Fed.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής