Το στίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έδωσε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, κατά την διάρκεια συζήτησης με τον διευθυντή σύνταξης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», Νίκο Φιλιππίδη, στο πλαίσιο του πρώτου διεθνούς συνεδρίου του ΤΜΕΔΕ, «Redefining The Future Horizons».

«Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς για την κυβέρνηση, μετά από 5 εκλογικές αναμετρήσεις, έχουμε λάβει τα μηνύματα, η Ελλάδα είναι σημαντικό να θωρακίσει την δημοσιονομική αξιοπιστία που έχτισε, αυτό θα γίνει με την αύξηση των επενδύσεων και την επιτάχυνση της ανάπτυξης. Οι πολίτες ζητούν βελτίωση της καθημερινότητας, μεταρρυθμίσεις, ταχύτερη αύξηση μισθών, ο κόσμος δεν υπερψήφισε το κόμμα του οποίου το πρόγραμμα κόστιζε 45 δις. ευρώ, δεν ζητούν δημοσιονομική χαλαρότητα οι πολίτες», επεσήμανε ο Αλέξης Πατέλης.

Στο ΣΤΕ για τον νέο φορολογικό νόμο οι ελεύθεροι επαγγελματίες – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17 Ιουνίου

Νέο πλαίσιο επιδομάτων

«Πρέπει να αναμορφωθεί το ΑΣΕΠ και το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό, σήμερα έχουμε 520.000 ανέργους. Χρειάζεται αυτό να αντιμετωπιστεί, έχουμε δεξαμενές από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε εργαζόμενους (γυναίκες, νέοι, μεγαλύτεροι σε ηλικία, ΑΜΕΑ). Παράλληλα, δεν πρέπει τα επιδόματα να αποτελούν αντικίνητρο για εργασία, συζητάμε να αλλάξει η λογική των επιδομάτων με βάση πάντα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως η αρχιτεκτονική του τεκμαρτού εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν θα αλλάξει.

Μείωση εισφορών

«Όσα έχουμε κάνει για την φοροδιαφυγή αποδίδουν», υποστήριξε προαναγγέλοντας πως θα προχωρήσει κανονικά η μείωση ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για το 2025 και το 2026.

Γραφειοκρατία, δικαιοσύνη

«Οι επενδυτές σήμερα ζητούν περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας και επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, ο νέος δικαστικός χάρτης θα μειώσει τον μέσο χρόνο απονομής δικαιοσύνης από τις 1.500 μέρες στις 1.000», σημείωσε.

Για την στεγαστική κρίση με την οποία τίθεται αντιμέτωπη η χώρα μας εστίασε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» (παροχή κινήτρων για απόκτηση κατοικίας με φθηνό στεγαστικό δάνειο) και στην αξιοποίηση ανενεργών ακινήτων του δημοσίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων παρεμβάσεων στην βραχυχρόνια μίσθωση (Αirbnb).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία