
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, αφού η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς σήμερα, αλλά ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της αγοράς ιαπωνικών κρατικών ομολόγων.
Η κεντρική τράπεζα άφησε τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια αμετάβλητα μεταξύ 0% και 0,1%, όπως αναμενόταν ευρέως, αλλά είπε ότι θα μπορούσε να μειώσει τις αγορές ιαπωνικών κρατικών ομολόγων μετά την επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, που είναι προγραμματισμένη για τις 30 και 31 Ιουλίου.
Η BOJ στοχεύει επί του παρόντος να αγοράζει περίπου 6 τρισ. γιεν (38,5 δισ. δολάρια) σε ομόλογα μηνιαίως και έχει ενημερώσει την αγορά για σχέδια αγοράς ομολόγων μεταξύ 4,8 τρισ. γεν και 7 τρισ. γιεν το μήνα.
Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες και έκλεισε με άνοδο 0,73% μετά την απόφαση της BOJ, ενώ ο Topix έκλεισε κατά 0,78% υψηλότερα.
Μετά την απόφαση της BOJ, το ιαπωνικό γεν υποχώρησε κατά 0,75% στα 158,18 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, ενώ η απόδοση του 10ετούς JGB υποχώρησε 35 μονάδες βάσης στο 0,933%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,32% υψηλότερα, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε κατά 1,14% χαμηλότερα.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,29%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,67%, ενώ ο CSI 300 στην ηπειρωτική Κίνα έχασε 0,4%.
Μακροοικονομικά
Στα μάκρο της ημέρας, ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία είχε μηνιαία πτώση 0,9% στις 100,8 μονάδες τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023, το ποσοστό μειώθηκε κατά 1,8%.
Ο δείκτης αποστολών μειώθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 1,4% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε στο 98,6. Ο δείκτης αποθεμάτων διαμορφώθηκε στις 102,4, σημειώνοντας πτώση 0,2% σε σύγκριση με τον Μάρτιο και μείωση 2,4% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2023.


Latest News

Η προσέγγιση Τραμπ - Πούτιν ανοίγει την όρεξη στους επενδυτές - Πού στρέφουν το βλέμμα
Βλέποντας την προσέγγιση Τραμπ - Πούτιν οι αγορές κοιτάζουν για ευκαιρίες στη Ρωσία - Τι τραβάει το ενδιαφέρον

Ήπιες πιέσεις από το profit taking δέχεται το ΧΑ
Περιθώριο για κατοχύρωση κερδών μετά το ράλι της Παρασκευής

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές, σε Γερμανία και Fed η προσοχή
Οι αγορές περιμένουν τις εξελίξεις για το φρένο χρέους στη Γερμανία

Υποχώρησε από τα επίπεδα ρεκόρ των 3.000 δολ. η τιμή του χρυσού
Οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι φόβοι για τις συνέπειες από την εμπορική πολιτική Τραμπ ενισχύουν το ασφαλές καταφύγιο που αποτελεί ο χρυσός

Θετικά οι ασιατικές αγορές, μίνι ράλι στον κλάδο της άμυνας
Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε όμως κατά 0,24% χαμηλότερα στις 3.996,79 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,77%.

Πώς ο Τραμπ σπάει τα νεύρα των αγορών – Οι απώλειες 4 τρισ. των μετοχών του S&P 500 και τα κέρδη 13 δισ. του ΧΑ
Οι δασμοί επηρεάζουν αρνητικά το επενδυτικό κλίμα - Η αντιστροφή του «Trump trade» και η υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών

Wall Street: Τα φώτα στη Fed μετά το sell off της προηγούμενης εβδομάδας
Οι επενδυτές θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό, την ανεργία και την πορεία των επιτοκίων

Στα ίδια περίπου επίπεδα οι τιμές του πετρελαίου κι αυτή την εβδομάδα
Οι επενδυτές στην αγορά πετρελαίου σταθμίζουν τις μειούμενες προοπτικές ενός γρήγορου τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία

Μπέσεντ: Δεν ανησυχώ για την αγορά – Οι διορθώσεις είναι υγιείς
Ο υπουργός Οικονομικών, Σκοτ Μπέσεντ εκτιμά ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μακροπρόθεσμα θα είναι θετική για τις αγορές

Σε χαμηλό 7μήνου οι μετοχές των Big Tech - Γιατί δεν δελεάζουν τους επιφυλακτικούς αγοραστες
Οι αναλυτές της Wall Street περιόρισαν πρόσφατα τις εκτιμήσεις τους για το 2025 για τις Magnificent Seven της Big Tech