Με σημαντικές απώλειες κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς και αυτοί παρασύρονται από το ευρωπαϊκό sell off που έχει πυροδοτηθεί από την άνοδο του πολιτικού ρίσκου. Αρνητικά λειτουργεί και η αίσθηση ότι εν μέσω παγκόσμιας αβεβαιότητας η Federal Reserve συντηρεί την περιοριστική της πολιτική.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,40% στις 38.494 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,32% στις 5.416 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,37% στις 17.620 μονάδες.

Οι αρκούδες επελαύνουν σε γαλλικές μετοχές και ομόλογα – «Καπνός» πάνω από 200 δισ.

Εκτός όμως των ευρωπαϊκών αβεβαιοτήτων, ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες έδωσαν ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες αυτή την εβδομάδα. Ο S&P 500 και ο Nasdaq κερδίζουν 1,6% και 3,1% αντίστοιχα, ενώ ο Dow είναι ο μόνος που υστερεί με πτώση 0,4%.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, ο γίγαντας λογισμικού Adobe σημειώνει άλμα 14%, αφού τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Η Adobe αύξησε επίσης την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος, κάνοντας την εταιρεία να ξεχωρίζει σε σύγκριση με ομοτίμους στον χώρο του λογισμικού που επικαλούνται τις δύσκολες μακροοικονομικές τάσεις.

Σύμφωνα με τον Adam Crisafulli της Vital Knowledge οι παγκόσμιες πιέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για την πολιτική κατάσταση στη Γαλλία και την δέσμευση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι θα επιβραδύνει τον ρυθμό της ποσοτικής χαλάρωσης, έχουν επιβαρύνει το κλίμα και στη Wall Street.

«Η νομισματική πολιτική χαλαρώνει σε καθαρή βάση παγκοσμίως, αλλά η διαδικασία δεν πρόκειται να συμβεί αρκετά γρήγορα ώστε να αντισταθμίσει τις αυξανόμενες πιέσεις που συνδέονται με ένα περιβάλλον οριακής ονομαστικής ανάπτυξης», πρόσθεσε ο Crisafulli.

«Πιστεύω ότι το σενάριο της ομαλής προσγείωσης είναι ακόμα σε ισχύ, αλλά νομίζω ότι έχουν αρχίσει να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με αν η Fed παραμείνει περιοριστική για πάρα πολύ καιρό», σχολίασε από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος της BD8 Capital Partners, Barbara Doran, στο CNBC.

«Η αμερικανική αγορά είναι ακριβή με 21 φορές τα κέρδη, αλλά όπως ξέρουμε, πρόκειται για μια χούφτα μετοχών, οι οποίες εάν εξαιρεθούν , τότε ο S&P 500 είναι πολύ φθηνότερος», πρόσθεσε. «Το ερώτημα τώρα είναι το εύρος». Το εύρος της αγοράς μετρά τον αριθμό των μετοχών που αυξάνονται έναντι αυτών που πέφτουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street