Με το γαλλικό χρηματιστήριο να “βουτά” με 2,5% και τον γερμανικό DAX να χάνει σχεδόν 1,4%, το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν μπορεί να μην δεχτεί τα κύματα ενός ακόμη ευρωπαϊκού sell off.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,07% στις 1.423,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 44 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,18% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.455,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 2,01% στις 1.264,06 μονάδες.

Πολιτική αβεβαιότητα εντός και εκτός

Οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία έχουν αρχίσει να αποτυπώνουν τη δυναμική των εκατέρωθεν του Μακρόν συνασπισμών, με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ακόμη και μεγάλες απώλειες στο κόμμα του Γάλλου προέδρου. Μια εξέλιξη που κανείς στις αγορές δεν φανταζόταν μόλις μία εβδομάδα πριν και δεν είχε συνυπολογίσει στα σενάρια κινδύνου των περισσοτέρων επενδυτικών θέσεων.

Και μέσα σε αυτή την ευρωπαϊκή αναταραχή, το ΧΑ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο, ειδικά μάλιστα όταν βλέπει ότι και στο εσωτερικό της χώρας έχει ανοίξει μια περίοδος ανακατατάξεων όλων των πολιτικών δυνάμεων. Βέβαια, αρχικά ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε σήμερα δεν επηρέασε άμεσα την αγορά, η οποία μάλλον έχει τον βασικό της οδηγό από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Σταδιακά όμως το νέο σχήμα που ανακοινώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση θα τεθεί υπό “επιτήρηση”, καθώς αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι για να συνεχιστεί το θετικό μομέντουμ στην οικονομία θα πρέπει να αναλάβουν γρήγορα να νέα πρόσωπα δουλειά σε κρίσιμους τομείς των μεταρρυθμίσεων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank χάνει 3,55% και η Πειραιώς είναι στο -2,98%, ενώ και η Cenergy βρίσκεται στο -2,32%. Άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Βιοχάλκο, Τιτάν, Motor Oil, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Aegean, ΔΕΗ, Eurobank και Εθνική.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Autohellas και Σαράντης. Χωρίς μεταβολή είναι οι Λάμδα και Quest, ενώ ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola προσπαθούν να κρατηθούν σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών