Οι τρείς sold-out συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στο Εδιμβούργο της Σκοτίας προκάλεσαν αναγνώσεις σεισμών σε απόσταση σχεδόν τεσσάρων μιλίων από το χώρο της παράστασης, σύμφωνα με το Βρετανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτο. Η οικονομική ώθηση τόσο στην πόλη όσο και σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται επίσης να είναι σεισμική, καθώς η περιοδεία Eras της Τ. Σουίφτ αναμένεται να προσθέσει περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες ή 1,27 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τέιλορ Σουίφτ: Έσπασε ρεκόρ προσέλευσης η συναυλία της στη Στοκχόλμη

Οι παραστάσεις της αμερικανίδας τραγουδίστριας απέφεραν περίπου 98 εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της πόλης του Εδιμβούργου, σύμφωνα με το τοπικό συμβούλιο.

Το στάδιο Murrayfield του Εδιμβούργου σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της συναυλίας της Τέιλορ Σουίφτ για περίπου 3½ ώρες κάθε βράδυ, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Ρεκόρ προσέλευσης

Η συναυλία της Παρασκευής, η πρώτη κιόλας νύχτα του σκέλους της Τέιλορ Σουίφτ στο Εδιμβούργο με περίπου 73.000 παρευρισκόμενους, έσπασε ένα ρεκόρ ως η συναυλία με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία της Σκωτίας — και κάθε επόμενο βράδυ έσπασε το ρεκόρ της προηγούμενης νύχτας, με μια τελευταία μεγάλη προσέλευση όλων των εποχών για τη Σκωτία που καταγράφηκε την Κυριακή.

«Ήταν συγκλονιστικά καταπληκτικό στο Εδιμβούργο γιατί κάθε βράδυ έβγαινα στη σκηνή και με τραβούσαν στην άκρη και μου έλεγαν: «Ξέρεις ότι αυτό το πλήθος έσπασε το ρεκόρ προσέλευσης στα γήπεδα όλων των εποχών για όλη τη Σκωτία για πάντα», είπε η Σουίφτ στους θαυμαστές της από τη σκηνή, την Κυριακή.

«Ευχαριστώ, Εδιμβούργο! Αυτός είναι απολύτως ο πιο τρελός τρόπος για να καλωσορίσεις μια κοπέλα στην πόλη σου».

Οι αξιωματούχοι της πόλης γνώριζαν πολύ καλά τη φήμη της Τέιλορ Σουίφτ για την τόνωση των τοπικών οικονομιών όταν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες έτρεξαν στην πόλη για το Σαββατοκύριακο της συναυλίας και οι τοπικές αρχές και οι επιχειρήσεις ήταν έτοιμες για αυτό.

Το Εδιμβούργο δημιούργησε ένα επίσημο διαδικτυακό κέντρο θαυμαστών Taylor Swift και διαφήμισε ένα επιμελημένο “Taylored Taste Trail” που περιλάμβανε περισσότερες από 40 τοπικές επιχειρήσεις που προσφέρουν κοκτέιλ, αρτοσκευάσματα, προσφορές και δραστηριότητες με θέμα την αμερικανίδα super star για να επωφεληθούν από την διεθνή προσελευση των επισκεπτών.

«Αυτές οι εμφανίσεις, απέφεραν τεράστια και ευρείας κλίμακας οφέλη στην πόλη που αντανακλούν στις εκτιμήσεις για έως και 77 εκατομμυρία λίρες (98 εκατομμυρίων δολαρίων) που συνέβαλαν στην τοπική οικονομία, αλλά και ως περαιτέρω ώθηση στην παγκόσμια φήμη μας.

Ενα υπέροχο μέρος για να ζήσετε, να εργαστείτε και να επισκεφθείτε», έγραψε ο αρχηγός του Δημοτικού Συμβουλίου του Εδιμβούργου Κάμι Ντέϊ (Cammy Day) σε μια ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της κυβέρνησης της πόλης την Τετάρτη.

«Θα ήθελα επίσης να αποτίσω φόρο τιμής στις εκατοντάδες χιλιάδες Swifties για τη συμπεριφορά τους που, από κάθε άποψη, ήταν υποδειγματική», πρόσθεσε ο Ντέϊ.

Εσοδα ρεκόρ

Η περιοδεία Eras της Σουϊφτ εκτείνεται σε 22 χώρες και 152 ημερομηνίες σε 21 μήνες, και έχει ήδη καταρρίψει ρεκόρ ως η περιοδεία συναυλιών με τα υψηλότερα ‘εσοδα  όλων των εποχών, ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα τους πρώτους οκτώ μήνες της.

Για αναφορά, το δεύτερο σόου με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στον κόσμο, το Farewell Yellow Brick Road Tour του Elton John, συγκέντρωσε 939 εκατομμύρια δολάρια σε πέντε χρόνια.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός έχει προγραμματίσει συνολικά δεκαπέντε συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των τριών παραστάσεων της στη Σκωτία, με τρεις βραδιές στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, μία στο Κάρντιφ της Ουαλίας και οκτώ συναυλίες στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου τον Ιούνιο και τον Αύγουστο.

Ο «σεισμός»

Τα τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ , «Ready For It?», «Cruel Summer» και «Champagne Problems» προκάλεσαν την πιο σημαντική σεισμική δραστηριότητα κάθε βράδυ, είπε το British Geological Survey (BGS).

Σύμφωνα με τους ειδικούς του BGS  η ισχύς από το πλήθος ήταν «ισοδύναμη με περίπου 10-16 μπαταρίες αυτοκινήτου» και όπως σημειώνει το CNBC «το BGS χρησιμοποιεί προηγμένα επιστημονικά όργανα αρκετά ευαίσθητα ώστε να αναγνωρίζει ακόμη και την παραμικρή σεισμική δραστηριότητα από μίλια μακριά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές