Το «κύμα» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά τις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οδήγησαν τον πρόεδρο του κόμματος στο να λάβει την απόφαση να πάει άμεσα σε εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Η επίσημη τοποθέτηση της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν από τον Νίκο Ανδρουλάκη να επισπεύσει τις εσωκομματικές κάλπες, είναι ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος θα γίνουν, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, το 2025.

Ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ «βάζει» ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος – Ζητά εσωκομματικές εκλογές μέσα στο 2024

«Δεν το έχει αποφασίσει, δεν το αποκλείει»

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει αποφασίσει κατι τέτοιο, ωστόσο, δεν το αποκλείει κιόλας.

Σε κάθε περίπτωση, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ στο τέλος Ιουνίου πρόκειται να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Ανδρουλάκης θα κάνει αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και θα δώσει τις δικές του κατευθύνσεις για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, απαντώντας ενδεχομένως και στην πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη για κοινοβουλευτική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που τα δύο κόμματα συμφωνούν.

Ανάλογα με τις εξελίξεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναμένεται να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΕΗ: Συλλογή προϊόντων Ηλεκτρικός Πολιτισμός από το ιστορικό αρχείο στο πράσινο αύριο
Επικαιρότητα |

ΔΕΗ: Συλλογή προϊόντων Ηλεκτρικός Πολιτισμός από το ιστορικό αρχείο στο πράσινο αύριο

H συλλογή Ηλεκτρικός Πολιτισμός είναι εμπνευσμένη από τη μεγάλη ιστορία και κληρονομιά της ΔΕΗ, που είναι παράλληλες και συνυφασμένες με τον εξηλεκτρισμό της Ελλάδας και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.