Το «κύμα» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά τις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οδήγησαν τον πρόεδρο του κόμματος στο να λάβει την απόφαση να πάει άμεσα σε εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Η επίσημη τοποθέτηση της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν από τον Νίκο Ανδρουλάκη να επισπεύσει τις εσωκομματικές κάλπες, είναι ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος θα γίνουν, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, το 2025.

Ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ «βάζει» ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος – Ζητά εσωκομματικές εκλογές μέσα στο 2024

«Δεν το έχει αποφασίσει, δεν το αποκλείει»

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει αποφασίσει κατι τέτοιο, ωστόσο, δεν το αποκλείει κιόλας.

Σε κάθε περίπτωση, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ στο τέλος Ιουνίου πρόκειται να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Ανδρουλάκης θα κάνει αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και θα δώσει τις δικές του κατευθύνσεις για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, απαντώντας ενδεχομένως και στην πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη για κοινοβουλευτική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που τα δύο κόμματα συμφωνούν.

Ανάλογα με τις εξελίξεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναμένεται να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον