Τον στόχο να υπερκεράσει τον ανταγωνισμό και να βρεθεί στην πρώτη θέση της αγοράς ηλεκτρικών συσκευών μέσα στην επόμενη τριετία, δηλαδή μέχρι το 2027, επιβεβαίωσε ο διευθυντής consumer electronics της Samsung Ελλάδος, Γιώργος Τσαούσης, σε συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Samsung, η εταιρεία καταγράφει ήπια ανάπτυξη κατά τους πρώτους μήνες του 2024, παρά το γεγονός ότι ο πήχης είχε ανέβει σημαντικά λόγω του προγράμματος αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών που ώθησε τους καταναλωτές σε αντικατάσταση των ηλεκτρικών τους συσκευών (ψυγεία, κλιματιστικά κλπ) κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Η δημιουργική AI της Google στα νέα Galaxy S24 της Samsung

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαούσης, ανάπτυξη παρατηρείται φέτος και στις πωλήσεις τηλεοράσεων κυρίως λόγω του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, με την Samsung να στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων στις διαστάσεις άνω των 55-65 ιντσών. Παράλληλα, όπως παρατήρησε, το 90% των τηλεοράσεων που πωλούνται στην Ελλάδα είναι της κατηγορίας των smart TVs.

Σε ότι αφορά την ενσωμάτωση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στις ηλεκτρικές συσκευές της Samsung, ο κ. Τσαούσης ανέφερε ότι με την ενσωμάτωση λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης σε ηλεκτρικές συσκευές όπως ψυγεία, πλυντήρια, σκούπες και φούρνους, στόχος είναι ο καταναλωτής να απολαμβάνει εύκολες στη χρήση και εξατομικευμένες εμπειρίες που θα του προσφέρουν ουσιαστικά οφέλη όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και το προνόμιο της έξυπνης διαχείρισης χρόνου.

Σημειώνεται ότι η Samsung ενσωματώνει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, πέρα από τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, σε τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα διαχείρισης για τον καταναλωτή που επεκτείνεται σε πρόσθετες συσκευές με τη χρήση έξυπνων πριζών.

Νέες εμπειρίες σε διαφορετικούς οικιακούς χώρους

Με ενσωματωμένο Wi-Fi, εσωτερικές κάμερες, chip τεχνητής νοημοσύνης και συμβατότητα με την εφαρμογή SmartThings, οι τελευταίες συσκευές Bespoke AI της Samsung διαθέτουν βελτιωμένες λειτουργίες και συνδεσιμότητα για να θέσουν τα θεμέλια για ένα πραγματικά «έξυπνο» σπίτι.

Ειδικότερα, το νέο AI Home – μια συνδεδεμένη οθόνη LCD 7 ιντσών που έχει προστεθεί σε πολλά προϊόντα – παρέχει διαισθητική και εύκολη πρόσβαση και έλεγχο σε ολόκληρο το συνδεδεμένο οικοσύστημα.

Το AI Home περιλαμβάνει το 3D Map View, μια λειτουργία που παρέχει στους χρήστες πλήρη και τρισδιάστατη προβολή του σπιτιού τους, επιτρέποντάς τους να εντοπίζουν εύκολα όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες και να τις ελέγχουν.

Για παράδειγμα, όταν ένας χρήστης μαγειρεύει στην κουζίνα και αισθάνεται ότι η θερμοκρασία είναι υψηλότερη του επιθυμητού, θα μπορεί να ενεργοποιήσει το κλιματιστικό σε άλλα δωμάτια μέσω του AI Home στην επαγωγική εστία, χωρίς να αφήσει την κουζίνα να λειτουργεί, δίχως να είναι ο ίδιος εκεί.

Αντίστοιχα, ενώ οι χρήστες πλένουν τα ρούχα τους, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το AI Home στο πλυντήριο των ρούχων για να θέσουν σε λειτουργία τη ρομποτική σκούπα στο σαλόνι, χωρίς να είναι οι ίδιοι στο σημείο.

Επίσης, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν κλήσεις στο κινητό τους τηλέφωνο μέσω του AI Home, γεγονός που τους επιτρέπει να απαντούν εγκαίρως, ενώ παράλληλα συνεχίζουν τις δουλειές του σπιτιού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι άνθρωποι έχουν τις περισσότερες φορές το κινητό μαζί τους, το Mobile Smart Connect είναι μια νέα λειτουργία που στέλνει ειδοποιήσεις στο κινητό τηλέφωνο, όταν αυτό βρίσκεται κοντά σε καταχωρημένες συσκευές. Η αναδυόμενη ειδοποίηση περιλαμβάνει μενού γρήγορου ελέγχου και την εκτέλεση βασικών λειτουργιών της συσκευής – απευθείας από το τηλέφωνο – ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται πλέον να ψάχνουν μέσα στο σπίτι, για να βρουν το πραγματικό τηλεχειριστήριο.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσει ο χρήστης μέσα στο σπίτι, αλλά και τα κλικ που απαιτούνταν για την πρόσβαση στις ίδιες λειτουργίες στην εφαρμογή SmartThings.

Για να παρέχει ασφάλεια στους χρήστες, καθώς αυτοί εισέρχονται στην εποχή των υπέρ-συνδεδεμένων οικιακών συσκευών, η Samsung ανέδειξε επίσης την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ασφαλείας Knox, που προστατεύει όλα τα δεδομένα του χρήστη και τα οποία βρίσκονται στις συνδεδεμένες συσκευές.

SmartThings και παλαιότερες συσκευές

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να αναβαθμίζει τις συσκευές που συνδέονται με Wi-Fi και βρίσκονται ήδη στην αγορά και στα σπίτια των καταναλωτών, μέσω ενημερώσεων λογισμικού και της ανάπτυξης του SmartThings.

Οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν νέες λειτουργίες – ακόμη και σε παλαιότερα μοντέλα – και περισσότερες λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας, σε προϊόντα που έχουν ήδη αγοραστεί. Το Smart Forward είναι μια υπηρεσία που παρέχει τα νεότερα χαρακτηριστικά, διορθώσεις ασφαλείας και αναβαθμίσεις μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ενημερώσεις και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις από την εφαρμογή SmartThings.

Επιπλέον, το SmartThings συνεχίζει να εξελίσσεται, επιτρέποντας στους χρήστες να εξοικονομούν ακόμα περισσότερη ενέργεια, μετά την αγορά ενός προϊόντος. Χαρακτηριστικά, όπως το «Optimal Charging», προστίθενται προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να προγραμματίζουν την κατανάλωση ενέργειας. Το SmartThings Energy επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να ελέγχουν εύκολα την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνουν οι συνδεδεμένες συσκευές Samsung.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας