Η TotalEnergies, η RWE και η Orsted συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στον επόμενο γύρο δημοπρασιών για την υπεράκτια αιολική ενέργεια της Γερμανίας, ο οποίος ξεκινά τη Δευτέρα, αναφέρει το Bloomberg.

Η Γερμανία, η οποία προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειάς της, διαθέτει σχετικά μικρή αιολική ισχύ από υπεράκτια πάρκα και στοχεύει να την τριπλασιάσει σε 30 γιγαβάτ έως το 2030. Ο τωρινός γύρος της δημοπρασίας (ο δεύτερος κατά σειρά), στον οποίο πρέπει να υποβληθούν προσφορές, θα προσφέρει έως και 2,5 γιγαβάτ προς ανάπτυξη.

Γιατί η Goldman Sachs βλέπει να έρχεται… boom στις ΑΠΕ

Η RWE και η TotalEnergies θα συμμετάσχουν μέσω μιας κοινής οντότητας, σύμφωνα τα όσα αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο ιδιωτικές πληροφορίες. Οι εταιρείες δημιούργησαν μια επιχείρηση με έδρα την Ολλανδία, η οποία εγκρίθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Οι εταιρείες διεκδίκησαν ξεχωριστά πέρυσι τη μεγαλύτερη δημοπρασία υπεράκτιων αιολικών της Γερμανίας, η οποία απέφερε έσοδα 12,6 δισ. ευρώ, με την RWE να χάνει και την TotalEnergies να συγκαταλέγεται μεταξύ των νικητών. Ο νέος γύρος της δημοπρασίας αναμένεται να προσφέρει υψηλά έσοδα.

Οι νικητές θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τη δική τους ανάλυση των χώρων που θα μπορούσε να είναι δαπανηρή, συμπεριλαμβανομένης της περιβαλλοντικής εξέτασης, καθώς η Γερμανία δεν έχει κάνει τη δική της έρευνα για τις συγκεκριμένες περιοχές. Η κυβέρνηση σχεδιάζει άλλη μια δημοπρασία την 1η Αυγούστου, με προσφορά 5,5 γιγαβάτ σε περιοχές που έχουν ερευνηθεί από το κράτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green