«Το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι», διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων, των προτεραιοτήτων και των πολιτικών που θα ακολουθήσει από τη νέα του θέση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τέρας της ακρίβειας.

Αλλαγές… ακρίβειας στο υπουργείο Ανάπτυξης: Οι προκλήσεις και τα μεγάλα στοιχήματα για τον Τάκη Θεοδωρικάκο

«Έχω 38 χρόνια ένσημα στη ζωή μου σκληρής δουλειάς. Αρκετά απ’ αυτά έχω ξεχωριστή επαγγελματική δραστηριότητα. Επομένως ξέρω την αγορά καλά. Θέλω να πω απλά σε όλους: το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι. Αυτή οφείλουμε να παταχθεί. Ακόμα πιο αυστηρά και χωρίς συμβιβασμούς».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «για την εμπιστοσύνη να μου αναθέσει μία τέτοια μεγάλη ευθύνη», τον προκάτοχο του κο Κώστα Σκρέκα αλλά και τους υφυπουργούς που θα τον πλαισιώσουν, την κα Ζωή Ράπτη και την κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, μίλησε για μία «δύσκολη αποστολή».

Προηγουμένως από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ανέφερε «παραδίδω στον καλό μου φίλο, τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τη σκυτάλη του υπουργείου. Δώσαμε πολλές και σκληρές μάχες σε όλα τα επίπεδα καθημερινά για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, τη στήριξη του εμπορίου, την ανάταξη της βιομηχανίας. Δώσαμε μάχες για να διατηρήσουμε την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει. Δώσαμε δύσκολη μάχη με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό και πλέον οι προσπάθειες μας έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς».

«Η μάχη όμως συνεχίζεται γιατί η ακρίβεια επιμένει», τόνισε στη συνέχεια ο κος Σκρέκας, ενώ ευχαρίστησε δημοσίως τον πρωθυπουργό «για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα», καθώς, τους συναδέλφους του υφυπουργούς, τους Γενικούς Γραμματείς και τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι δύο στόχοι

Για τον κο Θεοδωρικάκο το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δύο μεγάλα καθήκοντα που «συνδέονται με τη ζωή όλων των Ελλήνων και το μέλλον της πατρίδας».

«Το πρώτο αφορά την καταπολέμηση της ακρίβειας και την πάταξη της αισχροκέρδειας. Με τους πολίτες, το καταναλωτικό κίνημα, τους εκπροσώπους της υγιούς επιχειρηματικότητας και την αξιοποίηση υπηρεσιών και μηχανισμών που διαθέτει το κράτος θα κάνουμε τα πάντα για να πατάξουμε την αισχροκέρδεια και να απολαμβάνουν οι πολίτες αγαθά σε χαμηλές όσο το δυνατόν τιμές».

Το δεύτερο καθήκον σύμφωνα με τον νέο υπουργό είναι η ενίσχυση του εμπορίου και η προσέλκυση επενδύσεων ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

«Θαύματα δεν γίνονται αλλά να θεωρείτε δεδομένο ότι θα υπάρξει σκληρή δουλειά για να επιτύχουμε τους στόχους μας», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία