Την καυτή καρέκλα του υπουργείου Ανάπτυξης, αναλαμβάνει ο  Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον Κώστα Σκρέκα να βρίσκεται εντελώς εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Ο νέος υπουργός, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι θα ανταποκριθεί στην αποστολή που του ανατέθηκε, εργαζόμενος σκληρά και με αίσθημα ευθύνης.

Αλλαγές… ακρίβειας στο υπουργείο Ανάπτυξης: Οι προκλήσεις και τα μεγάλα στοιχήματα για τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση

Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και την επιλογή να μου αναθέσει τα κρίσιμα καθήκοντα του υπουργού Ανάπτυξης. Θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ στην αποστολή που μου ανέθεσε, εργαζόμενος σκληρά και με αίσθημα ευθύνης. Συντονίζοντας τη δράση των υπηρεσιών και τη συνεργασία με το καταναλωτικό κίνημα, τους πολίτες και την υγιή επιχειρηματικότητα, θα δώσουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και την αποκλιμάκωση των τιμών. Ταυτόχρονα θα ενισχύσουμε την προώθηση των απαραίτητων πολιτικών για το εμπόριο, τη βιομηχανία, την έρευνα, την καινοτομία και την προσέλκυση επενδύσεων με στόχο τη συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη. Σύμφωνα με το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που δημιουργούμε στην πατρίδα μας. Προχωράμε σταθερά μπροστά.

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού

Είναι διδάκτορας δημοσίων πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου έως τον Ιούνιο του 2019 δίδασκε στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος του ΕΚΠΑ, πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία, με ειδίκευση στην εκλογική κοινωνιολογία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε διατελέσει Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος από τον Οκτώβριο του 2016 ως τις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουλίου 2019.

Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργός Εσωτερικών, ενώ τον Αύγουστο του 2021, είχε αναλάβει Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Στις εκλογές του 2023, εκλέχθηκε Βουλευτής B3 Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία