Ο ΟΤ συνομιλεί με την κ. Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρο και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), μέλος ΔΣ του ΣΕΒ και δύο φορές αναγορευμένη Επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής – από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών

Η Ιουλία Τσέτη σπάει ένα διαχρονικό μοτίβο για τον ΣΕΒ και είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία του Συνδέσμου. Κάνει βήμα μπροστά διεκδικώντας την προεδρία του ΣΕΒ στις εκλογές της 18ης Ιουνίου. Μακρά η πορεία, με διακρίσεις διεθνώς. Η κ. Τσέτη είναι φαρμακοποιός MSc, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), πρώτη πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas, μέλος ΔΣ του ΣΕΒ και έχει αναγορευτεί δύο φορές ως Επίτιμη Διδάκτωρ Φαραμακευτικής – από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η πιο σημαντική στιγμή ήταν η αναγόρευσή μου ως επίτιμη διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ

Ο ΟΤ συνομιλεί με την κ. Ιουλία Τσέτη, μεταφέροντας τα μηνύματά της για την επόμενη ημέρα. Τόσο για τα σχέδια και τα πλάνα της στον ΣΕΒ, όσο και για την ελληνική επιχειρηματικότητα και την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η επικεφαλής του ΟΦΕΤ, στον οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι βιομηχανίες Uni-Pharma και InterMed με τζίρο 140 εκατ. Ευρώ, παρουσιάζει το όραμά της και απαντά σε ερωτήσεις για την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό επιχειρείν.

 Ονειρεύομαι έναν γρήγορο, ενεργό, συμμετοχικό, εξωστρεφή, με διασύνδεση μελών, ΣΕΒ

H Ιουλία Τσέτη, με τη δημοσιογράφο του ΟΤ Ελένη Στεργίου

Για την αναγόρευση ως επίτιμη διδάκτωρ της Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ

Η Ιουλία Τσέτη δηλώνει πως «η πιο σημαντική στιγμή ήταν η αναγόρευσή μου ως επίτιμη διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ» και τονίζει στην κάμερα του ΟΤ πως όταν συνδυάζεις την επιστήμη σου με το επιχειρείν, είσαι πιο σεμνός, ευαίσθητος και πλήρης. Δηλώνει αισιόδοξος άνθρωπος και ότι αντιμετωπίζει τις δυσκολίες ως κάτι περιστασιακό.

Να λέμε «μπράβο!» στους Έλληνες ερευνητές που παραμένουν στη χώρα και παράγουν.

Καινοτομία και έρευνα

Ως προς τη νέα εποχή και την επιχειρηματικότητα η κυρία Τσέτη τονίζει πως «επικεντρωνόμαστε στην καινοτομία των προϊόντων μας για να είναι ελκυστικά και αποτελεσματικά». Επισημαίνει επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη με δικλείδες ασφαλείας θα βοηθήσει σε γρήγορα αποτελέσματα.

Να αναβαθμιστούν τα Δημόσια Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία κι ας έλθουν και ιδιωτικά

Τονίζει την σημασία που έχει έρευνα και η καινοτομία, υπογραμμίζοντας ότι «στις βιομηχανίες μας οι ιδέες γεννιούνται από εδώ μέσα, δεν είμαστε αντιγραφείς», ενώ προσθέτει ότι «με ερευνητικά ιδρύματα και με το ίδρυμα «Κλέων Τσέτης» αναζητούμε ευρεσιτεχνίες.

Η έρευνα προέρχεται από τα Πανεπιστήμια και από προγράμματα συνεργασίας με τις επιχειρήσεις», δηλωνει και καλεί να λέμε «μπράβο!» στους Έλληνες ερευνητές που παραμένουν στη χώρα και παράγουν. «Να αναβαθμιστούν τα Δημόσια Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία κι ας έλθουν και ιδιωτικά», επισημαίνει η κυρία Τσέτη.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση την αποκλιμάκωση των έμμεσων εισφορών

Η Ιουλία Τσέτη με τη δημοσιογράφο του ΟΤ Ελένη Στεργίου

Οικονομία και εργασία

Ως προς το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα αναφέρει ότι η  οικονομία δεν μπορεί να υποστηρίξει μεγάλες μισθολογικές αλλαγές, αλλά αξιοπρεπείς μισθούς και τονίζει ότι «περιμένουμε από την κυβέρνηση την αποκλιμάκωση των έμμεσων εισφορών». Η ελληνική βιομηχανία, σύμφωνα με την κ. Τσέτη, έχει τεράστιο αποτύπωμα στην οικονομία – μόνον το φάρμακο είναι το 3,2% του ΑΕΠ.

Δεν έχω αντίρρηση με το τετραήμερο αλλά δεν μπορεί να γίνει οριζόντια

Σχετικά με τα εργασιακά τονίζει μεταξύ άλλων ότι στην παραγωγή της βιομηχανίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί το τετραήμερο και πως «δεν έχω αντίρρηση με το τετραήμερο αλλά δεν μπορεί να γίνει οριζόντια». Σχετικά με την ακρίβεια τονίζει ότι οι πόλεμοι και η κλιματική αλλαγή είναι αιτίες της ακρίβειας και  αν σταματήσουν οι πιέσεις μπορεί να πέσουν οι τιμές.

Οι πόλεμοι και η κλιματική αλλαγή είναι αιτίες της ακρίβειας

Οι εκλογές στον ΣΕΒ

Στέλνει επίσης το μήνυμα οτι «θα διεκδικήσω ως Πρόεδρος του ΣΕΒ να τελειώσουν οι μισθολογικές ανισότητες για τις γυναίκες» και προσθέτει ότι θέλω να αφήσω αποτύπωμα στον ΣΕΒ που εδώ και 117 χρόνια δεν κάνει εκλογές. Κάθε επιχειρηματίας έχει λόγο και πρέπει να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες».

Η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, Ιουλία Τσέτη

Θα διεκδικήσω ως Πρόεδρος του ΣΕΒ να τελειώσουν οι μισθολογικές ανισότητες για τις γυναίκες

Υπογραμμίζει επίσης ότι «είμαι αισιόδοξη από τα μηνύματα που παίρνω – να φύγει λίγο το «γκρίζο» από τον τόπο» και ότι  «ονειρεύομαι έναν γρήγορο, ενεργό, συμμετοχικό, εξωστρεφή, με διασύνδεση μελών, ΣΕΒ». Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Ιουλία Τσέτη, εδώ: https://www.juliatsetis.com/

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr
σ
Πρόσφατα Άρθρα