Μία startup που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να σταματήσει τους υπαλλήλους από την κατάχρηση των εταιρικών εξόδων μόλις συγκέντρωσε 8 εκατομμύρια ευρώ (8,6 εκατομμύρια δολάρια) χρηματοδότησης από επενδυτές, αψηφώντας την πτώση των επενδύσεων για τον κλάδο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, σύμφωνα με το CNBC.

Η CleverCards, μια εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο, χρησιμοποιεί μια ψηφιακή πλατφόρμα που συνδέεται με διαμορφώσιμες κάρτες εξόδων για να δώσει στις εταιρείες τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι υπάλληλοί τους χρησιμοποιούν τις εταιρικές κάρτες πληρωμών τους.

Σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα του 2016 για τους CFOs από την εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού Robert Half, οι εργαζόμενοι έχουν κάνει πολλά ακατάλληλα αιτήματα αναφοράς εξόδων, συμπεριλαμβανομένου ενός σπα ημέρας σκυλιών, υπηρεσιών ταρίχευσης, μαθημάτων χορού, κτλ.

Έλλειψη εμπιστοσύνης

Αυτά τα αιτήματα, αν και περίεργα, αντικατοπτρίζουν μια σκληρή πραγματικότητα για πολλές εταιρείες όσον αφορά τα εταιρικά έξοδα: μερικές φορές δεν μπορούν να εμπιστευτούν την κρίση των εργαζομένων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CleverCards, Kealan Lennon, λέει ότι η πλατφόρμα του στοχεύει να αντιμετωπίσει ακριβώς αυτό.

Αντί να παραδίδουν στους υπαλλήλους εταιρικές πιστωτικές κάρτες που μπορούν να βγουν έξω και να χρησιμοποιήσουν για αγορές οπουδήποτε στον κόσμο, η CleverCards επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παραδίδουν προπληρωμένες κάρτες που μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να χρησιμοποιούνται μόνο από ορισμένα μέλη του προσωπικού και να αποκλείουν ορισμένες συναλλαγές εάν θεωρούνται ακατάλληλες.

«Οι επιχειρήσεις θέλουν να βεβαιωθούν ότι ο σωστός υπάλληλος είναι αυτός που παίρνει την κάρτα και ότι χρησιμοποιείται μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς», δήλωσε ο Λένον σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Είναι οικονομικός έλεγχος», πρόσθεσε. «Η ιδέα μιας διαμορφώσιμης πλατφόρμας πληρωμών δεν είχε γίνει πριν. Και κάνοντας το ψηφιακά, αυτό επέτρεψε στους πελάτες να έρθουν και να πουν, θέλω να είμαι σε θέση να το κάνω αυτό με το πάτημα ενός κουμπιού».

Πάνω από 10.000 επιχειρήσεις

Ιδρύθηκε το 2019, η CleverCards έχει εγγράψει πάνω από 10.000 επιχειρήσεις ως πελάτες. Μετράει τους eBay, PaddyPower, Betfair, Accenture, Microsoft και Apple ως πελάτες.

Εκτός από αυτές τις επιχειρήσεις, η CleverCard συνεργάζεται επίσης με οργανισμούς του δημόσιου τομέα.

Το 2022, η CleverCards συνεργάστηκε με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να βοηθήσει στην απελευθέρωση πληρωμών κοινωνικής πρόνοιας σε άτομα με έξυπνους μετρητές που συνήθως πληρώνουν τους λογαριασμούς τους μέσω άμεσης χρέωσης, αλλά αναγκάστηκαν να αναζητήσουν πρόσθετη οικονομική βοήθεια λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων. Οι κάρτες μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την πληρωμή λογαριασμών σε ιστότοπους επιλεγμένων εταιρειών κοινής ωφέλειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή