Τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο φαίνεται πως προετοιμάζει ο σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως μαρτυρούν οι επενδυτικές του κινήσεις. Από τα ακίνητα σε όλο τον κόσμο και τα ξενοδοχεία μέχρι τον τομέα του gaming, καθώς ο CR7 -όπως είναι το παρατσούκλι του από το συνδυασμό των αρχικών του και του αγαπημένου του αριθμού 7- θα διαθέσει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ στο νέο παιχνίδι UFL (United Football League), που θέλει να ανταγωνιστεί το EA FC (σ.σ. πρώην FIFA), σε κονσόλες όπως αυτή του PS5.

Tώρα ο 39χρονος ποδοσφαιριστής αγόρασε το 10% μιας πορτογαλικής εταιρείας 200 ετών, που ειδικεύεται στις πορσελάνες. Και έπεται συνέχεια, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg.

Αυτή είναι η νέα επενδυτική κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο

Πρόκειται για το εργοστάσιο πορσελάνης Vista Alegre, κοντά στην πόλη Ílhavo, που ήταν η πρώτη βιομηχανική μονάδα παραγωγής πορσελάνης στην Πορτογαλία. Ενώ το Μουσείο Vista Alegre βρίσκεται στο κτήμα όπου το 1824 ο επιχειρηματίας José Ferreira Pinto Basto κατασκεύασε το Fábrica de Porcelana de Vista Alegre.

Η εταιρεία δίνει μεγάλη σημασία στη ζωγραφισμένη στο χέρι πορσελάνη. Το εργοστάσιο απασχολεί περίπου 18 καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν τα μοτίβα στα πορσελάνινα σκεύη με το χέρι.

Ο Ρονάλντο σχεδιάζει να αγοράσει και το 30% της Vista Alegre Ισπανίας τις επόμενες ημέρες μέσω της εταιρείας του CR7 SA, ανέφερε η Vista Alegre σε κανονιστικό αρχείο που κατατέθηκε αργά την Παρασκευή. Τα δύο μέρη συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία 50-50 στη Μέση Ανατολή και την Ασία για την προώθηση του εμπορικού σήματος Vista Alegre και του Bordallo Pinheiro – που πήρε το όνομά του από έναν Πορτογάλο καλλιτέχνη του 19ου αιώνα, γνωστό για τα κεραμικά του σχέδια.

«Αυτή η συνεργασία μεταξύ των δύο θα επιταχύνει τη διαδικασία της παγκόσμιας επέκτασης του εμπορικού σήματος στον τομέα του κύρους και της πολυτέλειας σε διάφορες διεθνείς αγορές, τόσο στο λιανικό εμπόριο όσο και στην premium φιλοξενία», δήλωσε η Vista Alegre.

Ο πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας εντάχθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Al Nassr το 2022 έναντι ετήσιου μισθού περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο 39χρονος έχει επενδύσει σε μια σειρά από επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια.

Η προηγούμενη μεγάλη επένδυση αφορούσε το 2015, όταν ο Ρονάλντο και η πορτογαλική ξενοδοχειακή εταιρεία Grupo Pestana SGPS SA ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να επενδύσουν 75 εκατομμύρια ευρώ σε τέσσερα boutique ξενοδοχεία με συνολικά 400 δωμάτια στην Πορτογαλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ. Εκείνη την εποχή, ο ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη επένδυση που έκανε ποτέ, καθώς προετοιμαζόταν για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές