Διψήφιο ράλι για τον δείκτη αναφοράς της Wall Street  S&P 500  βλέπει η Evercore ISI μέχρι το τέλος του 2024.

Ο Julian Emanuel, επικεφαλής μετοχικού κεφαλαίου και ποσοτικής στρατηγικής της εταιρείας, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή του για τον δείκτη S&P 500 και εκτιμά ότι στο τέλος του έτους θα βρεθεί στις 6.000 μονάδες, Πρόκεται για την υψηλότερη πρόβλεψη που έχει γίνει από στρατηγικό αναλυτή που παρακολουθεί  το Bloomberg . Οι τιμές είναι περίπου 10% πάνω από το επίπεδο κλεισίματος του δείκτη την Παρασκευή. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η εκτίμηση έρχεται από έναν αναλυτή που θεωρείται ως μια από τις πιο εξέχουσες αρκούδες της Wall Street, που προηγουμένως περίμενε ότι ο δείκτης θα τελείωνε τη χρονιά στις 4.750.

Αγορές: Έβαλε στοπ στο διεθνές sell off η Wall Street, σφυροκοπήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η αισιοδοξία για μια ανθεκτική οικονομία, τη βελτίωση των εταιρικών κερδών και το τέλος του κύκλου σύσφιγξης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ώθησαν τον S&P 500 σε άνοδο 14% φέτος και ο Emanuel λέει ότι η υποχώρηση του πληθωρισμού και η επενδυτική έξαψη για την τεχνητή νοημοσύνη θα ωθήσει τις μετοχές ακόμη υψηλότερα. Η νέα εκτίμηση του Emanuel ξεπερνά το επίπεδο των 5.600  που στηρίζουν οι David Kostin της Goldman Sachs Group Inc., ο Jonathan Golub της UBS Group AG και ο Brian Belski της BMO Capital Markets.

Η τεχνητή νοημοσύνη

«Η πανδημία άλλαξε τα πάντα», έγραψε σε σημείωμα προς τους πελάτες την Κυριακή. «Ρεκόρ τόνωσης, αυξημένα ταμειακά υπόλοιπα και χαμηλή μόχλευση υποστηρίζουν τον καταναλωτή. Μετά ήρθε η AI. Σήμερα, το δυναμικό της GenAI στρέφεται σε κάθε δουλειά και τομέα  Το σκηνικό της επιβράδυνσης του πληθωρισμού, η πρόθεση της Fed να μειώσει τα επιτόκια και την ανάπτυξη στηρίζει το σενάριο Goldilocks».

Ο Emanuel αύξησε επίσης την εκτίμησή του για τα κέρδη ανά μετοχή του δείκτη το 2024 και το 2025 σε 238 $ και 251 $, αντίστοιχα. Τα νέα επίπεδα συνεπάγονται αύξηση κερδών 8% και 5%, είπε. Το άλμα του S&P 500 στις 6.000 έως τα τέλη Δεκεμβρίου με EPS των 238 δολαρίων θα ωθήσει τα κέρδη του δείκτη τιμής προς κέρδη πολλαπλάσια στα 25 σε τελική βάση.

Βλέπει μια πιθανότητα ο δείκτης των 500 μετοχών να φτάσει τις 7.000 έως το τέλος του 2025, πρόσθεσε. Ενώ η πληθωρικότητα της τεχνητής νοημοσύνης έχει ωθήσει τις αποτιμήσεις «στο υψηλότερο δεκαδικό επίπεδο από το 1960», τα πολλαπλάσια των τιμών-κερδών του S&P 500 μπορεί να παραμείνουν αυξημένα για «εκτεταμένες περιόδους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street