Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων υποσχέθηκε μεταξύ άλλων σε μερικούς από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματικούς ηγέτες της Αμερικής ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN Business, ο Τραμπ συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Ουάσιγκτον με CEOs και τους είπε ότι επιθυμεί να μειώσει τον εταιρικό φόρο στο 20%, από 21% που είναι σήμερα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Τραμπ συναντήθηκε ιδιωτικά με περίπου 100 εταιρικούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart, Νταγκ ΜακΜίλον.

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα γίνω ο πρόεδρος των crypto»

Δεύτερη θητεία

Ο Τραμπ έχει πει προηγουμένως ότι ένα από τα βασικά του ζητήματα για μια δεύτερη θητεία θα ήταν η παράταση του νόμου για τις φορολογικές περικοπές και τις θέσεις εργασίας του 2017, ένα από τα επιτεύγματά του στην εξουσία.

Αυτές οι φορολογικές περικοπές, που επικρίθηκαν ευρέως από τους Δημοκρατικούς, πρόκειται να λήξουν στα τέλη του 2025 και η παράτασή τους θα μπορούσε να κοστίσει 4,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου.

Μια ακόμη βαθύτερη μείωση του εταιρικού φόρου θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος.

Ο Τραμπ, σε συνάντηση με διευθύνοντες συμβούλους στην ισχυρή ομάδα λόμπι Business Roundtable, είπε ότι θέλει να μειώσει το ποσοστό στο 20% επειδή είναι ένας στρογγυλός αριθμός και θα ενίσχυε τις θέσεις εργασίας κάνοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες πιο ανταγωνιστικές στην παγκόσμια σκηνή, υπογράμμισε στο CNN άνθρωπος με γνώση του θέματος.

Ο Τραμπ είπε ότι θέλει να καταστήσει μόνιμες όλες τις φορολογικές περικοπές που θεσπίστηκαν το 2017 και συζήτησε επίσης με τους CEO τα σύνορα, τον πληθωρισμό και την ενέργεια — συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για περισσότερη παραγωγή πετρελαίου, ανέφεραν πηγές.

Αξιωματούχος της εκστρατείας του Τραμπ επιβεβαίωσε στο CNN ότι ο Τραμπ είπε ότι θα ήθελε να καταστήσει μόνιμες όλες τις φορολογικές περικοπές Τραμπ το 2017 και να μειώσει το εταιρικό ποσοστό στο 20%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή