Επίσκεψη στη Χιλή θα πραγματοποιήσει τον Ιούλιο ο υπουργός ορυχείων της Σαουδικής Αραβίας , συμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Λατινικής Αμερικής.

Ο αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ομόλογό του στο Σαντιάγο.  Το Μάρτιο ο υπουργός Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων της Σαουδικής Αραβίας Bandar Alkhorayef είχε δήλωσει στο Reuters ότι το βασίλειο ενδιαφέρεται να προμηθευτεί λίθιο στο εξωτερικό, καθώς στοχεύει να εισέλθει στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Σερβία: Δίνει το πράσινο φως στη Rio Tinto για το ορυχείο λιθίου

«Θα είναι πράγματι στη Χιλή (τον Ιούλιο) και ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό. Αλλά η ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμη», ανέφερε το υπουργείο σε email στο Reuters.

Κυβερνητική πηγή είπε στο Reuters για την επίσκεψη την Πέμπτη, λέγοντας ότι οι δύο αξιωματούχοι θα συζητήσουν πιθανές επενδύσεις στο λίθιο.

Η Χιλή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός λιθίου στον κόσμο, ένα βασικό υλικό για την κατασκευή των μπαταριών που τροφοδοτούν ηλεκτρικά οχήματα.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό , σε αποκλειτικό θέμα του Reuters, ότι η Rothschild & Co ξεκίνησε επίσημα να αξιολογεί τους υποψηφίους που θα συνεργαστούν με την κρατική εταιρεία εξόρυξης της Χιλής Codelco σε ένα μεγάλο νέο έργο λιθίου που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή το 2030.

«Project Paloma»

Η Codelco είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε προσλάβει την Rothschild για να ηγηθεί της αναζήτησης συνεργάτη και ότι ήλπιζε να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, αλλά δεν αποκάλυψε εάν η προσπάθεια είχε ξεκινήσει επίσημα.

Η Codelco στοχεύει να ξεκινήσει την κατασκευή στις αρχές του 2027 και να ξεκινήσει την παραγωγή στις αρχές του 2030. Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει παραγωγή 20.000 μετρικών τόνων ισοδύναμου ανθρακικού λιθίου (LCE) ετησίως μέσω λιμνών εξάτμισης με αρχικό κόστος κεφαλαίου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια δεύτερη φάση θα στοχεύει σε 30.000 μετρικούς τόνους LCE ετησίως μέσω άμεσης εξαγωγής λιθίου (DLE), με αρχικό κόστος κεφαλαίου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος