Στις 20 Ιουνίου, στο Παρίσι, ο οίκος Sotheby’s θα ανεβάσει το “The Ultimate Champagnes” – την πρώτη δημοπρασία αφιερωμένη αποκλειστικά στη σαμπάνια. Η πώληση – που περιλαμβάνει έναν θησαυρό από τις καλύτερες σαμπάνιες που έχουν παραχθεί ποτέ – θα σηματοδοτήσει επίσης την πρώτη φορά που ο Sotheby’s διοργανώνει ζωντανή δημοπρασία κρασιού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δημοπρασία μόνο σαμπάνια και αναμένεται να δοκιμάσει το συναίσθημα των συλλεκτών καθώς οι τιμές της vintage σαμπάνιας έχουν πέσει κατά ένα τέταρτο από την κορύφωση του 2022.

Ο οίκος δημοπρασιών, που ανήκει στον Γαλλο-ισραηλινό χρηματοδότη Patrick Drahi, θα δημοπρατήσει περίπου 1.500 μπουκάλια από τις καλύτερες vintage σαμπάνιες που ανήκουν στον Ταϊβανέζο δισεκατομμυριούχο ηλεκτρονικών ειδών Pierre Chen.

Αυτή είναι η δεύτερη από μια σειρά από πέντε διεθνείς δημοπρασίες 25.000 φιαλών από τη συλλογή κρασιών του Chen. Η πρώτη, τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, συγκέντρωσε 16,8 εκατομμύρια δολάρια σε μια διήμερη δημοπρασία στο ξενοδοχείο Mandarin Oriental του Χονγκ Κονγκ.

Σπάνια μπουκάλια

Οι σπάνιες σαμπάνιες που προσφέρονται αυτή τη φορά περιλαμβάνουν μια παρτίδα πέντε μπουκαλιών Salon Le Mesnil, Blanc de Blancs του 1971 που υπολογίζεται σε 18.000 ευρώ. Θα προσφερθούν επίσης vintage από κορυφαίους οίκους σαμπάνιας – συμπεριλαμβανομένων των Krug, Dom Pérignon, Salon και Roederer – που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950.

Υπάρχουν μεγάλες ελπίδες για αυτή την πώληση. «Το κελάρι του Pierre είναι πλούσιο σε ένα απίστευτο βάθος από τις πιο εμβληματικές σαμπάνιες που παράγονταν πριν από αρκετές δεκαετίες. Είναι σπάνιο να δεις τέτοια κρασιά, ακόμη και σε μικρούς όγκους, σε δημοπρασία, πόσο μάλλον να αποτελούν μια ολόκληρη πώληση», ανέφερε ο οίκος Sotheby’s.

Οι Ασιάτες αγοραστές μπορεί να παίξουν μεγάλο ρόλο. Ενώ στο παρελθόν  είχαν λιγότερο ενδιαφέρον για τη σαμπάνια γενικά, αυτό έχει αλλάξει. Οι νεότεροι καταναλωτές εκεί έχουν δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη σαμπάνια τα τελευταία χρόνια.

Θα ακολουθήσουν και άλλες δημοπρασίες της συλλογής του Chen, συμπεριλαμβανομένης μιας από κορυφαίους οίνους Βουργουνδίες ανάμεσα σε αμπέλια έξω από το Beaune στις αρχές Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές