Αρνητικά έκλεισαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας, μετά και τα τελευταία στοιχεία από την οικονομία της Κίνας, ειδικά εκείνα των λιανικών πωλήσεων, της βιομηχανικής παραγωγής και της ανεργίας στις πόλεις.

Ειδικότερα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ανέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και σημείωσε οριακή άνοδο μετά την ανακοίνωση των δεδομένων, ενώ ο CSI 300 στην ηπειρωτική Κίνα υποχώρησε 0,25%.

Ανάσα στην αγορά πετρελαίου – Υποχωρούν οι τιμές

Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε το μεσοπρόθεσμο επιτόκιο της διευκόλυνσης δανεισμού στο 2,5% σε δάνεια αξίας 182 δισ. γουάν (25,09 δισ. δολάρια), όπως αναμενόταν. Η κεντρική τράπεζα εισέφερε επίσης 4 δισ. γουάν μέσω πράξεων αντίστροφης επαναγοράς επτά ημερών και διατήρησε το επιτόκιο επτά ημερών σταθερό στο 1,8%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 1,83%, με τις μετοχές της ενέργειας και των ακινήτων να βρίσκονται στο επίκεντρο των πωλήσεων. Ο δείκτης έκλεισε στις 38.102,44, το χαμηλότερο επίπεδό του τον Ιούνιο, ενώ και ο Topix σημείωσε παρόμοια απώλεια 1,7% και έκλεισε στις 2.700,01 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,52% στις 2.744,1 μονάδες και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kospi έχασε 0,37%, αντιστρέφοντας τα ενδοσυνεδριακά κέρδη και ολοκληρώνοντας στις 858,96 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας διολίσθησε κατά 0,31% και έκλεισε στις 7.700,3 μονάδες, εν όψει της απόφασης της Reserve Bank of Australia για το επιτόκιο την Τρίτη.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας ξεπέρασαν τις προσδοκίες τον Μάιο, σημειώνοντας άνοδο 3,7% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Οι προσδοκίες, βάσει δημοσκόπησης του Reuters έκαναν λόγο για άνοδο 3%.

Ωστόσο, άλλες οικονομικές μετρήσεις, όπως η βιομηχανική παραγωγή και οι επενδύσεις παγίων περιουσιακών στοιχείων, ήταν χαμηλότερες των προβλέψεων του Reuters. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,6% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με την αναμενόμενη αύξηση του 6%, ενώ οι επενδύσεις σε πάγια στοιχεία αυξήθηκαν 4% σε σύγκριση με τον περασμένο Μάιο, λίγο λιγότερο από το 4,2% που προβλέπει η δημοσκόπηση του Reuters.

Τέλος, το ποσοστό ανεργίας στις πόλεις παρέμεινε σταθερό στο 5% τον Μάιο, αμετάβλητο σε σχέση με τον Απρίλιο, και 0,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από εκείνο του Μαΐου πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές