Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους το αρνητικό κλίμα από την περασμένη εβδομάδα ενώ αναμένουν την απόφαση για τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,3%, με τον κλάδο των ταξιδιών να κερδίζει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,22% στις 8.164 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,55% στις 18.099 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,61% στις 7.549 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η SSP υποχωρεί κατά 2,8%, αφού η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή του ομίλου διαχείρισης της τροφικής αλυσίδας αεροδρομίων σε «Πώληση» από «Ουδέτερη».

Το βλέμμα στη Γαλλία

Στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις στη Γαλλία, με τους επενδυτές να σταθμίζουν την πιθανότητα νίκης του λαϊκιστικού, ακροδεξιού κόμματος National Rally, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron να προκηρύξει κοινοβουλευτικές εκλογές. Ο δείκτης υποχώρησε περισσότερο από 6,2% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας τη χειρότερη εβδομαδιαία απώλειά του από τον Μάρτιο του 2022.

Οι κίνδυνοι γύρω από τις εκλογές της Γαλλίας στις αρχές Ιουλίου έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου, αναστατώνοντας νωρίτερα τις αγορές μετοχών, ομολόγων και νομισμάτων. Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Γαλλίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% του δείκτη Euro Stoxx 50, δίνοντας στη χώρα ευρεία επιρροή μεταξύ των γενικών επενδυτών.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια την Πέμπτη. Η Τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5,25%, με την πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να προβλέπουν μείωση κατά τη συνεδρίαση του Αυγούστου.

Επίσης, οι αγορές αναμένουν μια σειρά εγχώριων βασικών οικονομικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI), που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές