Στο γνώριμο μοτίβο της ήπιας ανόδου, έμεινε και σήμερα η Wall Street, η οποία κατάφερε να δείξει ότι έχει δυνάμεις στα επίπεδα, μετά και το τελευταίο ράλι ανόδου των S&P και Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά.

Wall Street: Νευρικότητα στα ιστορικά υψηλά, στηρίζει η Best Buy

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,39% στις 38.778 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,77% στις 5.473 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,95% στις 17.857 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Best Buy κέρδισε περισσότερο από 4% μετά από αναβάθμιση της σύστασής της από την UBS σε «αγορά» από «ουδέτερη». Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, νέα προϊόντα και ένας κύκλος αναβάθμισης συσκευών θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη μετοχή.

Κέρδη 6% και για την Autodesk, καθώς το ακτιβιστικό fund Starboard Value έχει αποκτήσει μερίδιο 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία. Η Starboard εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων για ανησυχίες σχετικά με καθυστερημένες αποκαλύψεις σε μια εσωτερική έρευνα.

«Βρισκόμαστε σε μια μικρή κατάσταση αναμονής πριν από την ανακοίνωση για τις λιανικές πωλήσεις αύριο», σχολίασε η Mona Mahajan, ανώτερη αναλύτρια στην Edward Jones. «Η Fed — και ο πληθωρισμός ήταν σίγουρα θετικός για τις αγορές. Είναι ωραίο να βλέπουμε την τάση του αποπληθωρισμού να ξαναρχίζει μετά από μερικούς μήνες υψηλότερων από το αναμενόμενο κινήσεις».

Οι… εξετάσεις της Wall Street

Η Wall Street αναμένεται να δώσει ένα τεστ αυτήν την εβδομάδα εάν το ράλι της αγοράς μπορεί να συνεχιστεί. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι ρωγμές που εμφανίζονται στις προοπτικές της αγοράς.

«Υπάρχουν πραγματικά δύο θέματα που πρέπει οι επενδυτές να έχουν υπόψιν τους φέτος», σχολίασε η Shannon Saccocia της NB Private στο CNBC. «Το ένα είναι το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και το άλλο η ιδέα της παραγωγής, της ανανέωσης και, ειλικρινά, της συνεχιζόμενης ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης».

“Βλέπουμε λίγο πιο αδύναμα οικονομικά δεδομένα και ίσως η Wall Street τηρεί στάση αναμονής ότι ίσως αυτή η… επανεπιτάχυνση από κατασκευαστική και βιομηχανική άποψη κινείται πιο αργά από αυτό που βλέπουμε από την άποψη της τεχνητής νοημοσύνης”, είπε.

Οι κινήσεις πάντως αναμένεται να είναι επιφυλακτικές, δεδομένου του ότι οι αγορές είναι κλειστές την Τετάρτη για τις διακοπές του Ιουνίου (Juneteenth holiday).

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα βελτιώθηκε στην περιοχή της Νέας Υόρκης, ενώ οι προοπτικές εξαμήνου αυξήθηκαν στο καλύτερο επίπεδο από τις αρχές του 2022, σύμφωνα με έρευνα της Federal Reserve που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο δείκτης Empire State Manufacturing Index, αν και εξακολουθεί να είναι αρνητικός, βελτιώθηκε στο -6 τον Ιούνιο, αυξημένος κατά 9,6 μονάδες από τον Μάιο και καλύτερος από την εκτίμηση του -10,5 σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Η έρευνα καταγράφει την ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των εταιρειών που βλέπουν επέκταση και συρρίκνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street