Κέντρο κυβερνοασφάλειας στην Ταϊβάν θα δημιουργήσει η αμερικανική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού δικτύωσης Cisco. Ακόμα, ανακοινώθηκε ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για να εκπαιδεύσει περισσότερους ανθρώπους να εργαστούν στο συγκεκριμένο τομέα.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν, την οποία το Πεκίνο θεωρεί ως δικό της έδαφος, έχει επανειλημμένα καταγγείλει κυβερνοεπιθέσεις που προέρχονται από την Κίνα, με στόχο κυβερνητικούς αξιωματούχους και υπηρεσίες, καθώς και εταιρείες τεχνολογίας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας πίεσης.

Τι είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Η Κίνα αρνείται ότι εμπλέκεται σε επιθέσεις χάκινγκ.

Η Cisco δήλωσε ότι στο πλαίσιο αυτού που αποκαλεί Σχέδιο Ψηφιακής Επιτάχυνσης 3.0 για την Ταϊβάν, θα επικεντρωθεί στην κυβερνοασφάλεια, σχεδιάζοντας να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την εκπαίδευση ανθρώπων και την αντιμετώπιση μιας ευρύτερης παγκόσμιας έλλειψης ταλέντων.

«Επιπλέον, η Cisco σκοπεύει να συνεργαστεί με τις σχετικές τεχνολογικές ενώσεις για τη δημιουργία ενός κέντρου ασφαλείας στην Ταϊβάν για την ενίσχυση των πληροφοριών σχετικά με τις απειλές και την ετοιμότητα στον κυβερνοχώρο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Συνεργασία και στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο Γκάϊ Ντίτριχ (Guy Diedrich), παγκόσμιος υπεύθυνος καινοτομίας της εταιρείας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “θα κάνει πολλή δουλειά γύρω από την ασφάλεια”, συμπεριλαμβανομένου του νέου “κέντρου καινοτομίας ασφάλειας” στην Ταϊβάν, αν και αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία για τις επενδύσεις.

«Το καλό με το πρόγραμμα ψηφιακής επιτάχυνσης είναι ότι δεν υπάρχει ανώτατο όριο στις επενδύσεις. Συνεχίζουμε να τις πραγματοποιούμε», δήλωσε για το πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει επίσης την τεχνητή νοημοσύνη σε τομείς όπως οι μεταφορές και οι λειτουργίες βιωσιμότητας στο λιμάνι Kaohsiung στη νότια Ταϊβάν.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο, ο Γκ. Ντίτριχ δήλωσε σε ακροατήριο , στο οποίο συμμετείχε και η αντιπρόεδρος της Ταϊβάν Χσιάο Μπι Κιμ (Hsiao Bi-khim), ότι ελπίζει να υπάρξει τέταρτος γύρος επενδύσεων.

Η Χσιάο δήλωσε ευγνώμων για τη συνεχιζόμενη συνεργασία της Cisco με την Ταϊβάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή