Έρευνα αντιτάμπινγκ για εισαγωγές χοιρινού και υποπροϊόντων χοιρινού κρέατος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε η Κίνα.

«Το Υπουργείο Εμπορίου άνοιξε έρευνα αντιντάμπινγκ για εισαγωγές σχετικών υποπροϊόντων χοιρινού και χοίρου καταγωγής Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Κίνα: Να επανεξετάσει η ΕΕ την απόφαση για επιβολή φόρου στα EV ζητά το Πεκίνο

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από αίτηση «που υποβλήθηκε επίσημα από την Κινεζική Εταιρεία Κτηνοτροφίας… για λογαριασμό της εγχώριας» βιομηχανίας χοιρινού κρέατος.  «Σύμφωνα με τα στοιχεία… η συνολική παραγωγή του σχετικού χοιρινού και χοιρινού υποπροϊόντος του αιτούντος πληροί τις διατάξεις των κανονισμών αντιντάμπινγκ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας» προσθέτει η ανακοίνωση.

Η ένταση στις εμπορικές σχέσεις

Οι εμπορικές σχέσεις ΕΕ και Κίνας είναι τεταμένες. Η Ευρώπη ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς έως και 38% στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τον επόμενο μήνα μετά από έρευνα κατά των επιδοτήσεων.

Το Πεκίνο προειδοποίησε ότι οι δασμοί θα «βλάψουν τα ίδια συμφέροντα της Ευρώπης» και καταδίκασε τον «προστατευτισμό» του μπλοκ.

Στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης είχαν φουντώσει τα δημοσιεύματα που έκαναν αναφορά ότι οι ευρωπαϊκές εξαγωγές θα βρεθούν στο στόχαστρο του Πεκίνου συμπεριλαμβανομένου του χοιρινού κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η Κίνα ξεκίνησε έρευνα αντιντάμπινγκ τον Ιανουάριο για μπράντι που εισάγεται από την ΕΕ. Θεωρείται μια κίνηση που θεωρείται ότι στοχεύει τη Γαλλία, η οποία είχε πιέσει για την έρευνα της Επιτροπής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή