Σε συμφωνία για τη μακροπρόθεσμη προμήθεια λιθίου με τις εταιρείες Hyundai και Kia κατέληξε η χιλιανή εταιρεία SQM, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός λιθίου στον κόσμο.

Η Hyundai και η Kia, ενδιαφέρονται για το λευκό μέταλλο που είναι βασικό για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων,  θα «εξασφαλίσουν ένα μέρος της μελλοντικής προμήθειας (τους) υδροξειδίου του λιθίου από την SQM», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μεταλλευτική εταιρεία.

Σερβία: Δίνει το πράσινο φως στη Rio Tinto για το ορυχείο λιθίου

Η SQM, η ίδια εταιρεία, έχει  συμφωνίες προμήθειας με τη Ford Motors και την LG Energy, κατασκευάστρια εταιρεία μπαταριών.

Η χιλιανή μεταλλευτική εταιρεία δεν έδωσε οικονομικές λεπτομέρειες για τη συμφωνία με τις κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά δήλωσε ότι υπάρχει “ισχυρό κίνητρο για τη συνέχιση του σχεδίου επέκτασης (της) υδροξειδίου του λιθίου».

Αύξηση παραγωγής

Η τρέχουσα δυναμικότητα της μεταλλευτικής εταιρείας στη Χιλή για υδροξείδιο του λιθίου, που παράγεται από ανθρακικό λίθιο, είναι στους 40.000 μετρικούς τόνους ετησίως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Η SQM βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αυξήσει την παραγωγή στη Χιλή στους 100.000 τόνους το 2025. Επίσης, ενισχύει την παραγωγική της ικανότητα στην Κίνα και την Αυστραλία.

Στα τέλη Μαΐου, η SQM υπέγραψε συμφωνία με την Codelco, την κρατική μεταλλευτική εταιρεία της Χιλής  για τη δημιουργία κοινοπραξίας που θα επιτρέψει στην SQM να αυξήσει την παραγωγή μέχρι το 2060 στο Salar de Atacama, μια από τις πιο πολύτιμες περιοχές στον κόσμο για την εξόρυξη λιθίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή