Την επέκτασή της σε επτά αγορές, σχεδιάζει το επόμενο έτος,  η Polestar η σουηδική εταιρεία κατασκευης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς επιδιώκει να προσελκύσει νέους πελάτες.

Η εταιρεία θα εισέλθει στη Γαλλία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ταϊλάνδη και τη Βραζιλία εντός του 2025 και το «άνοιγμα» στις νέες αγορές έχει στόχο την αύξηση των πωλήσεων για τα αυτοκινήτα της εταιρείας.

Κίνα: Να επανεξετάσει η ΕΕ την απόφαση για επιβολή φόρου στα EV ζητά το Πεκίνο

Η ανακοίνωση της σουηδικής εταιρείας τη Δευτέρα είναι πιθανόν και μια αντίδραση στην καταρρευση των παραδόσεων κατά 40% που σημειώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο ενθουσιασμός για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει ψυχρανθεί σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας σε διόγκωση των ζημιών σε πολλές εταιρείες, αναφέρει το Reuters.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα αυξάνεται με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, επηρεαζόμενη από τα υψηλά επιτόκια, την ανησυχία για την αυτονομία οδήγησης με μία μόνο φόρτιση και την αργή επέκταση των δημόσιων δικτύων ταχείας φόρτισης.

Εκτιμήσεις για το 2025

Η Polestar καθυστέρησε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για δεύτερη φορά τον περασμένο μήνα και αναμένει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές της σουηδικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν περίπου 7% στα 72 σεντς κατά τη διαπραγμάτευση πριν από το καμπανάκι. Οι απώλειες είναι σημαντικές καθώς έχουν υποχωρήσει σχεδόν 70% φέτος, μέχρι το τελευταίο κλείσιμο.

Η εταιρεία αναμένει ότι η αύξηση των παραδόσεων των μοντέλων SUV Polestar 3 και Polestar 4 θα συμβάλει στα έσοδα αργότερα φέτος. Η Polestar στοχεύει να παραδώσει 155.000-165.000 αυτοκίνητα το 2025, σε σύγκριση με 54.600 μονάδες το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή