Η Stellantis πριν από μερικά χρόνια είχε θέσει την πλειοψηφία των εργαζομένων της σε καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας, καθώς προσπαθούσε να μειώσει το κόστος. Όμως τελευταία έχει κάνει στροφή 180 μοιρών καλώντας μαζικά τους μηχανικούς αυτοκινήτων της πίσω στους χώρους εργασίας.

Stellantis: «Παγίδα» οι δασμοί σε κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

«Είναι αδύνατο να κατασκευάσεις οχήματα από απόσταση», τονίζει ο Ned Curic, ο οποίος επιβλέπει τα τμήματα μηχανικών και τεχνολογίας της Stellantis, μιλώντας στο Bloomberg. «Πρέπει να έχεις ανθρώπους μαζί. Πρέπει να κάνετε συνεδρίες σχεδίασης, συνεδρίες μηχανικής και δημιουργίες μαζί. Μας βοηθά να επιταχύνουμε μια σειρά από έργα».

Από τον Ιανουάριο, οι μηχανικοί εργάζονται στις εγκαταστάσεις της Stellantis τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, είπε ο Curic. Όταν παρουσιάζεται ένα νέο αυτοκίνητο, όπως το ηλεκτρικό SUV Jeep Wagoneer S, μερικοί εργάζονται έως και έξι ημέρες στο γραφείο. Η Stellantis απασχολεί περίπου 15.000 μηχανικούς στις επιχειρήσεις της διεθνώς.

Η υβριδική πρωτοβουλία της Stellantis

Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία διαχειρίζεται μάρκες όπως η Chyrsler και η Ram, ξεκίνησε μια υβριδική πρωτοβουλία εργασίας το 2021, η οποία επιδίωκε να περνούν οι περισσότεροι μισθωτοί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους εκτός γραφείου. Αργότερα, ακόμη και όταν άλλες εταιρείες απαιτούσαν συχνότερα από το προσωπικό να εργάζεται αυτοπροσώπως, η Stellantis έκανε μόνιμη την πολιτική της για τηλεργασία για τους υπαλλήλους που δεν ήταν στη γραμμή συναρμολόγησης. Ακόμη και ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Tavares εργάζεται περίπου μια εβδομάδα το μήνα από το σπίτι του στην Πορτογαλία, αναφέρει το Bloomberg.

Οι απαιτήσεις της Stellantis για απομακρυσμένη εργασία ευθυγραμμίζονται πλέον περισσότερο με εκείνες της αντίπαλης General Motors. Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο άρχισε να επιβάλλει στους μισθωτούς που εργάζονται σε απόσταση 50 μιλίων από ένα γραφείο να εργάζονται στον τόπο εργασίας τους τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Η GM απασχολεί περίπου 43.500 μισθωτούς υπαλλήλους στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στο Μίσιγκαν.

Το 2021, η Ford Motor έδωσε μόνιμα σε περίπου 30.000 εργαζομένους τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως, κάτι που τους επιτρέπει να μένουν και να εργάζονται από το σπίτι. Η εταιρεία απαιτεί από τους εργαζόμενους να έρχονται στο γραφείο μόνο για δραστηριότητες όπως ομαδικές συναντήσεις που είναι πιο ευνοϊκό για δια ζώσης παρουσίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή