Σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε Boeing 737-800 στη Νέα Ζηλανδία, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κινητήρα.

Boeing: Πώς τα προβλήματά της επηρεάζουν τους προμηθευτές της

Σύμφωνα με το APnews, το αεροσκάφος Boeing 737-800 της Virgin Australia με προορισμό τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στο οποίο επέβαιναν 67 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος, προσγειώθηκε στην πόλη Invercargill της Νέας Ζηλανδίας, αφού εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Το περιστατικό μπορεί να προήλθε από «πιθανό χτύπημα πουλιού», ανέφερε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της αεροπορικής εταιρείας, Στιούαρτ Άγκς, σε δήλωση που έστειλε μέσω email.

Οι φλόγες έγιναν αντιληπτές λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο του Κουίνσταουν.

Η στιγμή που βγαίνουν φλόγες από τον κινητήρα του Boeing:

Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη τη στιγμή του περιστατικού, δήλωσε η Κάθριν Νιντ, εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

«Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε για σωματικές βλάβες σε επιβάτες ή πλήρωμα», δήλωσε ο Άγκς.

Οι επιβάτες θα φιλοξενηθούν στο Invercargill κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα κανονιστούν νέες πτήσεις, είπε.

Η «κατάρα» των Boeing

Yπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες ένα Boeing 737 Max υπέστη ζημιές σε τμήματα της δομής του αεροπλάνου, αφού έκανε «Dutch Roll» (βλέπε βίντεο) κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Southwest Airlines τον περασμένο μήνα, δήλωσαν την Παρασκευή οι αμερικανοί ερευνητές. Το «Dutch Roll» είναι μια ακούσια μανούβρα κατά την οποία συνυπάρχει ισχυρή πλευρική σταθερότητα και κατευθυντική αστάθεια. Ανά περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται στο πηδάλιο της ουράς.

Το περιστατικό συνέβη καθώς το αεροσκάφος ταξίδευε στα 34.000 πόδια από το Φοίνιξ στο Όκλαντ της Καλιφόρνια στις 25 Μαΐου, αλλά η Southwest δεν ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) για την κύλιση ή τη ζημιά στο αεροσκάφος μέχρι τις 7 Ιουνίου, όπως δήλωσε το NTSB. «Μετά το συμβάν, η Southwest Airlines πραγματοποίησε συντήρηση στο αεροπλάνο και ανακάλυψε ζημιές σε δομικά στοιχεία», ανέφερε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας Μεταφορών.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Φωτιές: Σε πολύ υψηλό κίνδυνο μεγάλο μέρος της χώρας – Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας
Επικαιρότητα |

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πολλές περιοχές της χώρας – Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας

Λόγω του συναγερμού τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του πυροσβεστικού σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης