Ανέκαμψαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, λαμβάνοντας σημαντικές στηρίξεις από το νέο ιστορικό ρεκόρ της Wall Street, αλλά και την απόφαση της Reserve Bank of Australia για τα επιτόκια.

Η RBA διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 4,35% για την πέμπτη συνεχή συνεδρίασή της, λέγοντας ότι ο πληθωρισμός «παραμένει πάνω από τον στόχο και αποδεικνύεται επίμονος».

Χονγκ Κονγκ: Το χρηματιστήριο θα λειτουργεί ακόμα και σε τυφώνες

Η RBA σημείωσε επίσης ότι οι οικονομικές προοπτικές παρέμειναν «αβέβαιες», με τα πρόσφατα στοιχεία να σηματοδοτούν ότι η επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό είναι απίθανο να είναι ομαλή.

Ο Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 1,01% μετά την απόφαση, κλείνοντας στις 7.778,1 μονάδες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 1% για να κλείσει στις 38.482,11 μονάδες μετά τη βουτιά σχεδόν 2% τη Δευτέρα, ενώ ο Topix έκλεισε κατά 0,58% υψηλότερα στις 2.715,76 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,72% στις 2.763,92 μονάδες, με ώθηση από τα κέρδη των κατασκευαστών chip Samsung Electronics και SK Hynix, καθώς σημείωσαν άνοδο περίπου 2,18% και 5,16%, αντίστοιχα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai σημείωσε επίσης νέο ρεκόρ, κερδίζοντας περίπου 1,62% μετά την είδηση ότι σχεδιάζει να εισαγάγει τη μονάδα της στην Ινδία στη Βομβάη.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ όμως υποχώρησε κατά 0,26%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε οριακή άνοδο.

Με το βλέμμα στην ΒoJ

Στο επίκεντρο σήμερα ήταν και η Bank of Japan, καθώς ο διοικητής Ueda δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα.

«Η απόφασή μας για την μείωση της αγοράς ομολόγων και τις αυξήσεις των επιτοκίων είναι δύο διαφορετικά πράγματα», είπε ο Ueda μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Υπάρχει πιθανότητα να αυξήσουμε τα επιτόκια στην επόμενη συνάντηση πολιτικής μας, ανάλογα με τα οικονομικά, τις τιμές και τα χρηματοοικονομικά δεδομένα και πληροφορίες που είναι διαθέσιμες εκείνη τη στιγμή».

Η Ueda τόνισε επίσης ότι ενώ το αυξανόμενο κόστος εισαγωγών από το αδύναμο γιεν θα μπορούσε να επηρεάσει τις δαπάνες των νοικοκυριών, η αύξηση των μισθών αναμένεται να στηρίξει την κατανάλωση και να διατηρήσει τη μέτρια ανάκαμψη της οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές