Το Bitcoin υποχώρησε σε χαμηλό ενός μηνός, καθώς οι εκροές από επενδυτικά προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και η προοπτική υψηλότερου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κόστους δανεισμού των ΗΠΑ, υπονόμευσαν την αγορά κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αγορές: «Χρυσή» περίοδος για τους επενδυτές – Όπου και να ποντάρουν βγάζουν κέρδη

Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο σε ένα σημείο υποχώρησε έως και 2,7% την Τρίτη και διαπραγματευόταν περίπου στα 65.300 δολάρια στις 10:26 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Μικρότερα διακριτικά όπως το Ether, το Solana και το Dogecoin σημείωσαν βαρύτερες απώλειες.

Τι συμβαίνει με το bitcoin

Περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια αντλήθηκαν από προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων την περασμένη εβδομάδα, τα περισσότερα από τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της CoinShares International Ltd. Ο επίμονος πληθωρισμός οδήγησε τους traders να περιορίσουν τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων της Federal Reserve φέτος, θέτοντας μια πρόκληση για κερδοσκοπικές επενδύσεις όπως τα κρυπτονομίσματα.

Bitcoin: Kαλύτερες αποδόσεις για μετοχές και ομόλογα

Οι μετοχές και τα ομόλογα έχουν αποφέρει καλύτερες αποδόσεις από το Bitcoin αυτό το τρίμηνο, μια ανάκαμψη από τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο, όταν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ξεπέρασαν τις παραδοσιακές αγορές σε σημαντικό βαθμό.

Yπενθυμίζεται πως περίπου 100 δισ. δολάρια έχουν αντλήσει νεοσύστατες εταιρείες κρυπτονομισμάτων, μετά από μια πρόσφατη ανάκαμψη στις επενδύσεις που συνέπεσε με το ράλι στο Bitcoin και σε άλλα σημαντικά tokens. Χαμηλό μηνός το bitcoin

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την DeFiLlama υποδηλώνουν ότι η άντληση κεφαλαίων στον τομέα των crypto ανέρχεται σε 101 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2014, ενώ η The Block Research έχει καταγράψει περισσότερα από 95 δισεκατομμύρια δολάρια σωρευτικών επενδύσεων από το 2017.

Η συγκέντρωση κεφαλαίων με τη μορφή συμφωνιών επιχειρηματικού κεφαλαίου και πωλήσεων συμβολαίων ήταν ένας σημαντικός προωθητικός παράγοντας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, αλλά τα δισεκατομμύρια δολάρια που διοχετεύθηκαν σε νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν αποδώσει αναμφισβήτητα μικτά αποτελέσματα για τους επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News