Θετικά κινούνται και σήμερα οι ευρωαγορές, συνεχίζοντας την ανάκαμψη που άρχισαν χτες, με την εστίαση βέβαια να παραμένει στη Γαλλία και τις ισορροπίες που δείχνουν να αποκρυσταλλώνουν οι συνεχείς δημοσκοπήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,68%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 1,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,65% στις 8.194 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,62% στις 18.180 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,61% στις 7.617 μονάδες.

Αγορά πετρελαίου: Πάνω από τα 84 δολάρια διατηρείται το Brent

Μετά το πρώτο σοκ της ανακοίνωσης των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, οι επιχειρηματικοί ηγέτες στη Γαλλία επιδιώκουν να οικοδομήσουν επαφές με την ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν, εκφράζοντας την αντίθεσή τους αλλά και την ανησυχία τους για τη ριζοσπαστική φορολογική ατζέντα που προωθεί η αριστερή συμμαχία  ενόψει εκλογών.

Τέσσερα ανώτερα στελέχη και τραπεζίτες δήλωσαν στους Financial Times ότι η αριστερά – την οποία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι το ισχυρότερο μπλοκ που συναγωνίζεται τη Λεπέν – θα ήταν ακόμη χειρότερη για τις επιχειρήσεις από τις μη χρηματοδοτούμενες φορολογικές περικοπές και τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του Rassemblement National.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ακροδεξιό Rassemblement National θα κερδίσει τις επερχόμενες γαλλικές εκλογές ενόψει μιας αριστερής συμμαχίας, με την κεντρώα ομάδα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να ακολουθεί στην τρίτη θέση.

Αν και αυτό το αποτέλεσμα θα ήταν κάθε άλλο παρά ιδανικό όσον αφορά τους περισσότερους επενδυτές, η πτώση της περασμένης εβδομάδας του γαλλικού δείκτη CAC-40 κατά περισσότερο από 6%, τη χειρότερη εβδομαδιαία απώλειά του από τον Μάρτιο του 2022, θεωρήθηκε υπερβολική, με τον δείκτη να ανακάμπτει.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια την Πέμπτη. Η Τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5,25%, με την πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να προβλέπουν μείωση κατά τη συνεδρίαση του Αυγούστου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές