Στηρίξεις από τα αδύναμα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων παίρνουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αν και είναι αντιμέτωποι με τη νευρικότητα των ιστορικών υψηλών, ειδικά του S&P 500.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,20% στις 38.857 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,21% στις 5.485 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,09% στις 17.872 μονάδες.

Εξομαλύνεται ο πολιτικός κίνδυνος στη Γαλλία – Aνακάμπτουν οι αγορές

«Οι επενδυτές αισθάνονται βασικά ότι η τάση είναι φίλη τους μέχρι να τελειώσει», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής αναλυτής επενδύσεων στην CFRA Research. «Δεν βλέπουν πραγματικά τίποτα σε αυτό το σημείο που θα οδηγήσει στο τέλος αυτής της ανοδικής κίνησης», πρόσθεσε.

Στο επίκεντρο και σήμερα είναι η Nvidia, καθώς η State Street ανέφερε ότι η εταιρεία κατασκευής τσιπ πιθανότατα θα δει στάθμιση άνω του 20% στο rebalancing του ETF της που επικεντρώνεται στην τεχνολογία. Υπενθυμίζεται εδώ ότι από τις αρχές του έτους, οι μετοχές σημειώνουν άνοδο σχεδόν κατά 165%.

Αν και η Nvidia υποχωρεί κατά 1%, ο κλάδος των chip κινείται με κέρδη, ενισχύοντας την υπεραπόδοση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Οι μετοχές της Broadcom ενισχύονται κατά περισσότερο από 3%, ενώ η Qualcomm και η Micron Technology σημειώνουν άνοδο άνω του 2% η καθεμία.

Επίσης, η μετοχή της La-Z-Boy σημειώνει άνοδο 9,7% αφού ο κατασκευαστής επίπλων ανέφερε ισχυρές τάσεις για το οικονομικό έτος 2024, με τα κέρδη και τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου χρήσης να ξεπερνούν τις προσδοκίες.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν χαμηλότερα του αναμενομένου τον Μάιο, καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να παλεύουν με τα πεισματικά υψηλότερα επίπεδα πληθωρισμού. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις 0,1% σε επίπεδο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν κατά 2,3% σε σχέση με τον Μάιο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street