Ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο S&P 500 σήμερα στη Wall Street, καθώς η “αγαπημένη” της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia συνέχισε την πορεία της σε νέα υψηλά, κοντράροντας πλέον τη Microsoft ως την πιο πολύτιμη εταιρεία της αμερικανικής αγοράς.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,15% στις 38.834 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,25% στις 5.487 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,03% στις 17.862 μονάδες.

Χρυσός: Ακόρεστη δίψα για το πολύτιμο μέταλλο – Οι τράπεζες γεμίζουν τα θησαυροφυλάκιά τους

«Βλέπεις επενδυτές να προσπαθούν να οδηγήσουν αυτό το τρένο της τεχνητής νοημοσύνης όσο μπορούν με τη Nvidia και τους συνήθεις ύποπτους, αλλά τώρα υπάρχουν και επιλογές δεύτερης κατηγορίας», δήλωσε ο Ken Mahoney της Mahoney Asset Management. «Τα χρήματα δεν φεύγουν από την αγορά, αλλά βλέπουμε μια εναλλαγή από τους ηγέτες για αυτό το τρίμηνο», εξήγησε.

Νέο άλμα Nvidia σήμερα στη Wall Street

Η Nvidia σήμερα σημείωσε άλμα 3,8% και ξεπέρασε τη Microsoft ως την πιο πολύτιμη εταιρεία της Wall Street, ενώ νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε ξεπεράσει την Apple. Ο κατασκευαστής τσιπ έχει αυξηθεί περισσότερο από 170% από την αρχή του έτους, καθώς ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη δεν δείχνει σημάδια μείωσης.

Ορισμένες μετοχές ημιαγωγών ενισχύθηκαν επίσης, με την Qualcomm και την Taiwan Semiconductor να κερδίζουν τουλάχιστον 3% η κάθε μία. Η Technology Micron κέρδισε 3,6%. Ο κλάδος ενισχύθηκε επίσης από τη μείωση των αποδόσεων του Δημοσίου μετά τα πιο αδύναμα από το αναμενόμενο στοιχεία των λιανικών πωλήσεων που τροφοδότησε ελπίδες για κάποια οικονομική επιβράδυνση και μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

«Χωρίς τον καταναλωτή, αυτή η ανοδική αγορά θα σταματήσει, επομένως οι επενδυτές πρέπει να δουν περισσότερες καταναλωτικές δαπάνες και όχι επιβράδυνση, κάτι που θα μπορούσε να υποδεικνύει η σημερινή ανακοίνωση», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance.

Επίσης, η μετοχή της La-Z-Boy σημείωσε άνοδο 19% αφού ο κατασκευαστής επίπλων ανέφερε ισχυρές τάσεις για το οικονομικό έτος 2024, με τα κέρδη και τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου χρήσης να ξεπερνούν τις προσδοκίες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν χαμηλότερα του αναμενομένου τον Μάιο, καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να παλεύουν με τα πεισματικά υψηλότερα επίπεδα πληθωρισμού. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις 0,1% σε επίπεδο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν κατά 2,3% σε σχέση με τον Μάιο του 2023.

Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,9% τον Μάιο, αφού παρέμεινε αμετάβλητη τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το Συμβούλιο των Διοικητών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε 0,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και 0,1% σε ετήσια βάση. Η εξόρυξη αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, αλλά μειώθηκε κατά 0,4% σε ετήσια βάση. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας αυξήθηκε κατά 1,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και ενισχύθηκε κατά 3,9% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Νευρικότητα λόγω triple witching, δίνουν τον τόνο οι μετοχές ΑΙ
Wall Street |

Νευρικότητα λόγω triple witching στη Wall Street, δίνουν τον τόνο οι μετοχές ΑΙ

Οι συναλλαγές έχουν αστάθεια λόγω της τριπλής λήξης των παραγώγων (triple witching), δηλαδή της λήξης των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών, δικαιωμάτων προαίρεσης και δικαιωμάτων μελλοντικής εκπλήρωσης