Με μικρά αλλά σταθερά βήματα προσπαθεί να «χτίσει» τις προϋποθέσεις της αντίδρασης το χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να έχουν αναδιπλωθεί μόνο σε μερικούς και επιλεγμένους τίτλους, αφήνοντας τους αγοραστές να κυριαρχήσουν στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,06% στις 1.418,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 50,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,05% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.441,55 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 1,74% στις 1.249,46 μονάδες.

Οι πρώτοι στόχοι

Ήπια ανοδική είναι η κίνηση σήμερα στο ΧΑ, η οποία δείχνει να βρίσκει ρυθμό, ειδικά μάλιστα μετά την «ενεργοποίηση» της Εθνικής και της ΔΕΗ. Παρόλα αυτά το κλίμα «φωνάζει» ότι είναι εύθραυστο, με τον πρώτο στόχο των 1.425 μονάδων ακόμη να απέχει λίγες μονάδες προκειμένου να δοκιμαστεί σε πρώτο χρόνο.

Βέβαια, η αποτυχημένη προσπάθεια των πωλητών να δοκιμάσουν τις 1.395 ανέδειξε και την αξία του επιπέδου, ωστόσο, για να δούμε ότι το ΧΑ «σβήνει» τη ζημιά των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη θα πρέπει να υπερκεράσει τις 1.425 μονάδες, με την αντίσταση να είναι στις 1.440 μονάδες. Πάνω από εκεί, θα έχει επανέλθει ο ανοδικός ρυθμός.

Προς το παρόν, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, τουλάχιστον μέχρι και τις πρώτες εκλογές στη Γαλλία, όπου και θα αναδειχθεί καλύτερα το αν και κατά πόσο οι φόβοι για επικράτηση της ακροδεξιάς παράταξης εντός της χώρας είναι βάσιμοι. Στο θετικό σενάριο θα υπάρξει μια ανοδική εκτόνωση, ενώ στο αρνητικό θα δούμε τις πιέσεις να επανέρχονται.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει άλμα 5,74%, με τις Εθνική, Motor Oil, Aegean και ΔΕΗ να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 2%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Alpha Bank, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Eurobank και Jumbo.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Autohellas, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, Quest και ΟΤΕ. Από την άλλη, ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Coca Cola, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Λάμδα και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών