Να απομακρυνθεί από τη ζώνη των 1.400 μονάδων προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και δεν δείχνει ότι μπορεί να κάνει μια ισχυρή ανάκαμψη – μήνυμα για την εξάντληση της διόρθωσης, εντούτοις έχει αρκετούς ανοδικούς τίτλους στο πλευρό του.

Xρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλαν όρια στους πωλητές οι Jumbo και Μυτιληναίος

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,82% στις 1.415,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,77% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.431,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 1% στις 1.240,29 μονάδες.

Παραμένει η αβεβαιότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά προσπαθεί να ξαναπιάσει τα επίπεδα των 1.425 μονάδων, όπου και θα αναιρέσει το τρέχον πτωτικό κύμα. Κι ενώ έχει αρκετούς τίτλους στο πλευρό του, του «λείπει» μια ηχηρή κίνηση από τον κλάδο – σηματωρό της, τον τραπεζικό, ο οποίος δείχνει να βρίσκεται σε μια πορεία διόρθωσης, που μέχρι στιγμής έχει μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά.

Στα θετικά σήμερα είναι ότι και το ευρωπαϊκό κλίμα βοηθά, καθώς μετά τις υπερβολές της προηγούμενης εβδομάδας, οι αγορές δείχνουν να ανακτούν μέρος των χαμένων εδαφών. Βέβαια, οι εστίες αβεβαιότητας παραμένουν, κάτι που αποστρέφονται οι αγορές, ωστόσο πολλά χαρτοφυλάκια πιστεύουν ότι τελικά δεν θα έρθει το «τέλος του κόσμου» εάν υπάρξει κάποια αλλαγή στις κοινοβουλευτικές ισορροπίες της Γαλλίας, και σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την πρόσφατη διόρθωση αναζητώντας αγοραστικές ευκαιρίες.

Στο ίδιο μοτίβο και η ελληνική αγορά, με μία ημέρα καθυστέρηση, αναζητώντας υψηλότερα επίπεδα. Τεχνικά, σύμφωνα με την HellasFin, βραχυπρόθεσμα η αδυναμία υπέρβασης των 1.460 μονάδων και η βίαιη πτωτική παραβίαση των μέσων όρων 50 και 100 ημερών, ανοίγει πλέον τον δρόμο για την δοκιμασία των αντοχών στήριξης της περιοχής των 1.380-1.360 μονάδων. Μεσοπρόθεσμα, για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περί τις 1.715 μονάδες. Μακροπρόθεσμα, ο Γενικός δείκτης από τον Μάρτιο του 2020 βρίσκεται σε έναν νέο ανοδικό κύκλο (Bull Market).

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια ξεχωρίζουν με το +2,13% και +2,06% που καταγράφουν, ενώ η άνοδος σε ΕΛΧΑ, Motor Oil, Aegean, Jumbo, Quest, Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς σημειώνουν άνοδο που ξεπερνά το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Τιτάν, ΔΕΗ, Σαράντης, Cenergy, Βιοχάλκο, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και Eurobank. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ και Coca Cola, ενώ η Autohellas χάνει 0,69%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών