![Xρηματιστήριο Αθηνών: Παίρνει θετικό τόνο από την Ευρώπη, δίνουν «καύσιμα» ΕΛΠΕ και Motor Oil](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/xrimatistirio4-3.jpg)
Να απομακρυνθεί από τη ζώνη των 1.400 μονάδων προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και δεν δείχνει ότι μπορεί να κάνει μια ισχυρή ανάκαμψη – μήνυμα για την εξάντληση της διόρθωσης, εντούτοις έχει αρκετούς ανοδικούς τίτλους στο πλευρό του.
Xρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλαν όρια στους πωλητές οι Jumbo και Μυτιληναίος
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,82% στις 1.415,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,77% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.431,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 1% στις 1.240,29 μονάδες.
Παραμένει η αβεβαιότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Η αγορά προσπαθεί να ξαναπιάσει τα επίπεδα των 1.425 μονάδων, όπου και θα αναιρέσει το τρέχον πτωτικό κύμα. Κι ενώ έχει αρκετούς τίτλους στο πλευρό του, του «λείπει» μια ηχηρή κίνηση από τον κλάδο – σηματωρό της, τον τραπεζικό, ο οποίος δείχνει να βρίσκεται σε μια πορεία διόρθωσης, που μέχρι στιγμής έχει μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά.
Στα θετικά σήμερα είναι ότι και το ευρωπαϊκό κλίμα βοηθά, καθώς μετά τις υπερβολές της προηγούμενης εβδομάδας, οι αγορές δείχνουν να ανακτούν μέρος των χαμένων εδαφών. Βέβαια, οι εστίες αβεβαιότητας παραμένουν, κάτι που αποστρέφονται οι αγορές, ωστόσο πολλά χαρτοφυλάκια πιστεύουν ότι τελικά δεν θα έρθει το «τέλος του κόσμου» εάν υπάρξει κάποια αλλαγή στις κοινοβουλευτικές ισορροπίες της Γαλλίας, και σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την πρόσφατη διόρθωση αναζητώντας αγοραστικές ευκαιρίες.
Στο ίδιο μοτίβο και η ελληνική αγορά, με μία ημέρα καθυστέρηση, αναζητώντας υψηλότερα επίπεδα. Τεχνικά, σύμφωνα με την HellasFin, βραχυπρόθεσμα η αδυναμία υπέρβασης των 1.460 μονάδων και η βίαιη πτωτική παραβίαση των μέσων όρων 50 και 100 ημερών, ανοίγει πλέον τον δρόμο για την δοκιμασία των αντοχών στήριξης της περιοχής των 1.380-1.360 μονάδων. Μεσοπρόθεσμα, για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περί τις 1.715 μονάδες. Μακροπρόθεσμα, ο Γενικός δείκτης από τον Μάρτιο του 2020 βρίσκεται σε έναν νέο ανοδικό κύκλο (Bull Market).
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια ξεχωρίζουν με το +2,13% και +2,06% που καταγράφουν, ενώ η άνοδος σε ΕΛΧΑ, Motor Oil, Aegean, Jumbo, Quest, Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς σημειώνουν άνοδο που ξεπερνά το 1%.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Τιτάν, ΔΕΗ, Σαράντης, Cenergy, Βιοχάλκο, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και Eurobank. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ και Coca Cola, ενώ η Autohellas χάνει 0,69%.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις δημοπρασίες «ξεκαθάρισαν» τα κέρδη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/17_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Στις δημοπρασίες "ξεκαθάρισαν" τα κέρδη στο ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,67% στις 1.615,02 μονάδες
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Παλινδρομεί εντός 10 μονάδων και μικτών προσήμων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/thumbnail_stocks_agores_merismata_xrimatistirio_shutterstock_-600x414.jpg)
Εντός 10 μονάδων και μικτών προσήμων παλινδρομεί το ΧΑ
Καλοδεχούμενες για την ώρα οι πιέσεις
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακό προβάδισμα πωλητών με trading πέριξ των 1.600 μονάδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/xrimatistirio-768x512-1-600x400.jpg)
Οριακό προβάδισμα πωλητών στο ΧΑ με trading πέριξ των 1.600 μονάδων
Το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση σε διαδικασία αφομοίωσης των 1.600 μονάδων
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Πόσος «πλούτος» προστέθηκε στην κεφαλαιοποίηση – Ο στόχος των 1.600 μονάδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/xrimatistirio4-2-1-600x400.jpg)
Το στοίχημα του «1Β» στο ΧΑ και στο βάθος… αναβάθμιση
Ο μετασχηματισμός πολλών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι ο μεγάλος καταλύτης για τις αποτιμήσεις
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ύψωσε άμυνες στο profit taking – Έκλεισε την 8η ανοδική εβδομάδα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/14_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Ύψωσε άμυνες στο profit taking το ΧΑ - Έκλεισε την 8η ανοδική εβδομάδα
Η έναρξη της συζήτησης για την παύση της εμπόλεμης κατάστασης στο Ουκρανό-Ρωσικό πόλεμο, άλλαξε τα δεδομένα στις αγορές
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Βάζει πλάτη κόντρα στο profit taking ο ΟΤΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/ot_athensXAA22-600x352.png)
Βάζει πλάτη κόντρα στο profit taking ο ΟΤΕ
Οι αγοραστές έχουν πατήσει παύση στις εντολές τους
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα μετά το ράλι, άμυνα στο profit taking](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/xrimatistirio4-2-1-1-600x400.jpg)
Νευρικότητα μετά το ράλι στο ΧΑ, άμυνα στο profit taking
Η αγορά δείχνει να έχει τις δυνάμεις για να κρατήσει τις 1.600 μονάδες, τις οποίες δεν είχε δει από τον Μάρτιο του 2011
![Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πάτησε» και έκλεισε στις 1.600 μονάδες – Ράλι από Coca Cola, Aegean, τράπεζες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/13_02_ot_neoXA25-600x352.png)
«Πάτησε» και έκλεισε στις 1.600 μονάδες το ΧΑ, με ράλι από Coca Cola, Aegean, τράπεζες
Το ταμπλό έγραψε 1.600,98 μονάδες, φτάνοντας σε επίπεδα που θεωρούνται τα υψηλότερα από τον Μάρτιο του 2011 (28/3 - 1.611,51 μονάδες)
![Χρηματιστήριο Αθηνών: «Ante» 1.600 μονάδων – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα «βαριά» χαρτιά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/xrimatistirio-768x513-1-600x401.jpg)
«Ante portas» οι 1.600 μονάδες στο ΧΑ – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα βαριά χαρτιά
Η αγορά βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2011 (28/3 - 1.611,51 μονάδες), με τη δυναμική πλέον να είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή, όπως μαρτυρά και η «έκρηξη» τζίρου πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ
![Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/xrimatistirio4-600x400.jpg)
«Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Συνωστίζονται οι αγοραστές
Το χρηματιστήριο Αθηνών προσεγγίζει πλέον και τη ζώνη των 1.600 μονάδων, θέτοντας τις βάσεις για να βρεθεί για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια σε νέο καθοριστικό «σκαλοπάτι».