Η Blackstone παρουσίασε μια προσφορά 275,8 δισεκατομμυρίων γεν (1,74 δισεκατομμύρια δολάρια) για να αποκτήσει τον ιαπωνικό διανομέα ψηφιακών κόμικ Infocom, συμπεριλαμβανομένης μιας δημόσιας προσφοράς για τιμή ανά μετοχή 6.060 γιεν, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Infocom.

Ιδιωτικά κεφάλαια: Πώς τα υψηλότερα επιτόκια άλλαξαν το παιχνίδι

Η δημόσια προσφορά για τις μετοχές θα ανέλθει στα 141,4 δισεκατομμύρια γιεν, όπως ανέφερε η Infocom. Η τρέχουσα μητρική της εταιρείας, Teijin δήλωσε ότι θα πουλήσει όλο το μερίδιό της που αντιστοιχεί στο 58% της Infocom για 134,4 δισεκατομμύρια γιεν σε επαναγορά μετοχών μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Η Infocom διαχειρίζεται την ψηφιακή ιστοσελίδα κόμικς Mecha Comic, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες της Ιαπωνίας.

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ιαπωνικές εταιρείες έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς το αδύναμο γιεν, οι ισχυρές δημόσιες αγορές και οι αλλαγές εταιρικής διακυβέρνησης καθιστούν ελκυστικές τις συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Blackstone: Στα 35,5 δισ. δολ. οι εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Ιαπωνία

Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές στην Ιαπωνία έφτασαν τα 35,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG. Η συμφωνία για την Infocom σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη συναλλαγή ιδιωτικών μετοχών στην Ιαπωνία φέτος, σύμφωνα με τη Blackstone.

Η τιμή της μετοχής της Infocom έχει υπερδιπλασιαστεί από την πρώτη είδηση της πιθανής εξαγοράς τον περασμένο μήνα, κλείνοντας στα 6.030 γιεν την Τρίτη από κάτω από τα 3.000 γιεν στις αρχές Μαΐου.

Η Teijin, ένας όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων με επιχειρήσεις χημικών, υγειονομικής περίθαλψης και Διαδικτύου, δήλωσε ότι θα σημειώσει κέρδη 105 δισεκατομμυρίων γιεν σε ενοποιημένη βάση από την πώληση της Infocom το τρέχον οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή