Η Ford σχεδιάζει περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας στη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε την Τρίτη στο Reuters ο επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία.

Δεν είναι σαφές πόσες επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας προβλέπονται στη Γερμανία στο πλαίσιο του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, δήλωσε ο επικεφαλής του εργατικού συμβουλίου στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία, Μπέντζαμιν Γκρούσκα.

Ford: Σχεδιάζει περικοπή 1.600 θέσεων εργασίας στην Ισπανία

Ο Μπ. Γκρούσκα πρόσθεσε ότι η απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η Ford έχει ήδη ολοκληρώσει κατά το ήμισυ το προηγούμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της περικοπής 2.300 θέσεων εργασίας στη Γερμανία, μειώνοντας τον αριθμό του προσωπικού στη χώρα σε 13.000, σύμφωνα με τον ίδιο.

Πέρυσι, η κορυφαία αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα περικόψει 3.800 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, καθώς μετατοπίζεται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων (EV), η οποία απαιτεί λιγότερο προσωπικό.

Υποτονική άνοδος

Πάντως, η μείωση του ενδιαφέροντος σε αρκετες αγορές για τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) δοκιμάζει τα δαπανηρά σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς τα στελέχη της Ford διαπιστώνουν ότι αν και οι πωλήσεις αυξάνονται, δεν αυξάνονται με το ρυθμό που θα ήθελε η Ford.

Η Ford δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να περικόψει επιπλέον έως και 1.600 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο συναρμολόγησης στη Βαλένθια της Ισπανίας, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Οι θέσεις εργασίας στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Βαλένθια, μειώθηκαν στο μισό απο το 2015 έως σήμερα. Απο τους 10.000 εργαζόμενους που απασχολούσε το 2015 , σήμερα εργάζονται μόλις 4.800. Πέρυσι, στο ισπανικό εργοστάσιο οι περικοπές προσωπικού έφτασαν τις 1.100.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή