
Υποβάθμισε την Intrum Σουηδίας, εταιρεία διαχείρισης χρέους, στη βαθμίδα CCC, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, δεδομένου ότι υπάρχει «σημαντικά αυξημένη» πιθανότητα η επικείμενη αναχρηματοδότηση της εταιρείας να θεωρηθεί ως ανταλλαγή προβληματικού χρέους.
Συγκεκριμένα η Fitch Ratings υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση αθέτησης εκδότη (IDR) και την αξιολόγηση ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους της Intrum AB (publ) σε «CCC» από «B».
Intrum: Υπερχρεωμένη η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης χρέους στην Ευρώπη
Η «υψηλή μόχλευση της εταιρείας, η επί του παρόντος περιορισμένη πρόσβασή της στις αγορές χρέους-κεφαλαίου και η βραχυπρόθεσμη πίεση για την ολοκλήρωση των συζητήσεών της με τους πιστωτές» υπογραμμίζουν τους κινδύνους για τους κατόχους ομολόγων, ανέφερε στην έκθεσή της η Fitch.
«Η Intrum βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πιστωτές της από την ανακοίνωσή της στις 14 Μαρτίου 2024 ότι είχε διορίσει χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να “αντιμετωπίσει τη δομή του χρέους της”. Η πλησιέστερη ουσιαστική λήξη χρέους της Intrum (ομόλογο ύψους 469 εκατ. ευρώ) λήγει στις 15 Ιουλίου 2024 και η Intrum διατηρεί, κατά τη γνώμη μας, επαρκή ρευστότητα για την πλήρη αποπληρωμή του ομολόγου του Ιουλίου 2024.
Οι συζητήσεις με τους πιστωτές
Ωστόσο, η υψηλή μόχλευση της Intrum, η επί του παρόντος περιορισμένη πρόσβασή της στις αγορές δανειακών κεφαλαίων και η βραχυπρόθεσμη πίεση για την ολοκλήρωση των συζητήσεών της με τους πιστωτές καθώς πλησιάζει η λήξη του ομολόγου σημαίνει ότι ο κίνδυνος αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει σημαντική μείωση των όρων του ανεξόφλητου ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους έχει, κατά τη γνώμη μας, αυξηθεί.»
Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 5,8% στις πρώτες συναλλαγές στη Στοκχόλμη.
Τα ομόλογα της Intrum που λήγουν τον Αύγουστο του 2025 διαπραγματεύονται σήμερα σε προβληματικά επίπεδα των 76,75 λεπτών του ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει κατά 61% φέτος, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 313 εκατ. δολαρίων.


Latest News

Η Nissan μειώνει την παραγωγή των μοντέλων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, λόγω δασμών
Η Nissan είναι πιο εκτεθειμένη από ορισμένους άλλους ανταγωνιστές της

Ημιαγωγοί και φάρμακα ο επόμενος στόχος Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει επίσης ότι σκέφτεται «κάτι να βοηθήσει τις εταιρείες αυτοκινήτων»

Στο τραπέζι ακόμη και μία «έκπληξη» από την ΕΚΤ - Τι «βλέπει» η SoGen
Η Societe Generale δεν αποκλείει να μειωθεί το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης, ώστε να είναι πιο ξεκάθαρη η «έξοδος» από την περιοριστική νομισματική πολιτική

Ανακατεύει το ΔΣ η Intel - Μεγάλες αλλαγές αναμένονται τον Μάιο
Η Intel αναδομεί την διοίκηση σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της τελευταίας τετραετίας

Δασμοί Τραμπ: Ο εμπορικός πόλεμος καταρρίπτει τις ελπίδες για αναβίωση της πολυτελείας το 2025
Οι δασμοί ΗΠΑ-Κίνας φαίνεται ότι θα καταδικάσουν τη βιομηχανία σε άλλη μια δύσκολη χρονιά

Τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου
Οι αερομεταφορές έχουν ανακάμψει και επισήμως πλέον

Δασμοί Τραμπ: Προκαλούν συσσώρευση εισαγόμενων αυτοκινήτων σε αμερικανικά λιμάνια
Στέλεχη προειδοποιούν ότι οι δασμοί μπορεί να κάνουν την κατάσταση «αρκετά άσχημη» σε λίγες εβδομάδες

Γιατί η Sony αυξάνει τις τιμές του PlayStation 5 στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο
Η Sony ανέφερε «ένα σκηνικό ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού πληθωρισμού και των κυμαινόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών»

Σε κρίση το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιταλίας τρία χρόνια μετά την πώληση από τη Lukoil
Η αναφορά των Financial Times σε γνωστό Έλληνα εφοπλιστή -το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τη Lukoil- και το ρωσικό πετρέλαιο.

Υποψίες για χειραγώγηση της Wall Street από τον Ντόναλντ Τραμπ
Δημοκρατικοί βουλευτές καταγγέλλουν χοντρό χρηματιστηριακό παιχνίδι με τα «είπα-ξείπα» του πλανητάρχη για τους δασμούς