Υποβάθμισε την Intrum Σουηδίας, εταιρεία διαχείρισης χρέους, στη βαθμίδα CCC, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, δεδομένου ότι υπάρχει «σημαντικά αυξημένη» πιθανότητα η επικείμενη αναχρηματοδότηση της εταιρείας να θεωρηθεί ως ανταλλαγή προβληματικού χρέους.

Συγκεκριμένα η Fitch Ratings υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση αθέτησης εκδότη (IDR) και την αξιολόγηση ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους της Intrum AB (publ) σε «CCC» από «B».

Intrum: Υπερχρεωμένη η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης χρέους στην Ευρώπη

Η «υψηλή μόχλευση της εταιρείας, η επί του παρόντος περιορισμένη πρόσβασή της στις αγορές χρέους-κεφαλαίου και η βραχυπρόθεσμη πίεση για την ολοκλήρωση των συζητήσεών της με τους πιστωτές» υπογραμμίζουν τους κινδύνους για τους κατόχους ομολόγων, ανέφερε στην έκθεσή της  η Fitch.

«Η Intrum βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πιστωτές της από την ανακοίνωσή της στις 14 Μαρτίου 2024 ότι είχε διορίσει χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να “αντιμετωπίσει τη δομή του χρέους της”. Η πλησιέστερη ουσιαστική λήξη χρέους της Intrum (ομόλογο ύψους 469 εκατ. ευρώ) λήγει στις 15 Ιουλίου 2024 και η Intrum διατηρεί, κατά τη γνώμη μας, επαρκή ρευστότητα για την πλήρη αποπληρωμή του ομολόγου του Ιουλίου 2024.

Οι συζητήσεις με τους πιστωτές

Ωστόσο, η υψηλή μόχλευση της Intrum, η επί του παρόντος περιορισμένη πρόσβασή της στις αγορές δανειακών κεφαλαίων και η βραχυπρόθεσμη πίεση για την ολοκλήρωση των συζητήσεών της με τους πιστωτές καθώς πλησιάζει η λήξη του ομολόγου σημαίνει ότι ο κίνδυνος αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει σημαντική μείωση των όρων του ανεξόφλητου ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους έχει, κατά τη γνώμη μας, αυξηθεί.»

Οι μετοχές  υποχώρησαν έως και 5,8% στις πρώτες συναλλαγές στη Στοκχόλμη.

Τα ομόλογα της Intrum που λήγουν τον Αύγουστο του 2025 διαπραγματεύονται σήμερα σε προβληματικά επίπεδα των 76,75 λεπτών του ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει κατά 61% φέτος, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 313 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή