Η Κέρκυρα, η Εύβοια και η Κρήτη φαίνεται ότι θα είναι οι επόμενοι σταθμοί της Brown Hotels καθώς είναι κοντά στο να ανακοινώσει την ανάληψη της διαχείρισης νέων ξενοδοχείων σε αυτές τις περιοχές μέχρι το προσεχές Φθινόπωρο.

Brown Hotels: Συνεργασία με τη Hilton

Η εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων συνεχίζει την επέκταση της στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων τη χώρα μας ενώ παράλληλα επενδυτές και μέτοχοι που συνδέονται με την Brown Hotels εστιάζουν στην αξιοποίηση ακινήτων που έχουν αποκτήσει και ορισμένα εξ αυτών χρησιμοποιούνται ως ξενοδοχεία.

Brown Hotels

Αυτό σημαίνει ότι κάποια από τα ακίνητα που αποκτήθηκαν και λειτουργούσαν σαν ξενοδοχεία υπό την της Brown Hotels είτε μεταβιβάσθηκαν ήδη σε νέους ιδιοκτήτες είτε δεν αποκλείεται να μεταβιβασθούν στο μέλλον. Όπως εξηγούν στελέχη του ομίλου, η διαχειρίστρια εταιρεία είναι ανεξάρτητη από τις επιχειρήσεις που αποκτούν την ιδιοκτησία ξενοδοχειακών μονάδων. Ωστόσο μέτοχοι της Brown Hotels είναι και μέτοχοι των επενδυτικών εταιρειών που εστιάζουν στο real estate.

Η Isrotel

Πρόκειται για δυο διακριτές δραστηριότητες γεγονός που φάνηκε και στην περίπτωση του ξενοδοχείου πρώην La Mirage, στην Ομόνοια, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του έπειτα από ριζική ανακαίνιση την 1η Απριλίου του 2022, από την Brown Hotels ως Lighthouse.

Ωστόσο πριν μερικούς μήνες οι επενδυτές που συνδέονται με την Brown Hotels μεταβίβασαν την μίσθωση του ξενοδοχείου στην άλλη ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία που εισήλθε πρόσφατα στη χώρα μας, την Isrotel, η οποία το μετονόμασε σε Skylark, και λειτουργεί πλέον κάτω από την ομπρέλα του brand Aluma Hotels & Resorts. Στην Isrotel η Brown Hotels μεταβίβασε ένα ακόμη ξενοδοχείο στην Αθήνα το ‘’Brown Spices’’ στην οδό Ευριπίδου που θα λειτουργήσει σύντομα ως ‘’ANISE’, όπως αναφέρει στον ιστότοπο της η isrotel’.

Αν η Isrotel δεν είχε εταιρεία διαχείρισης δεν αποκλείεται η Brown Hotels να διατηρούσε την διαχείριση του ξενοδοχείου αναφέρθηκε στον ot.gr.

Τα ξενοδοχεία

Επίσης οι επενδυτές που συνδέονται με την Brown Hotels φαίνεται να αλλάζουν ορισμένες φορές σχέδια όπως συνέβη και με την πολυσυζητημένη επένδυση στη Θεσσαλονίκη στο διατηρητέο πρώην ξενοδοχείο «Βιέννη», στην οδό Εγνατία 2-4, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να δημιουργηθεί πεντάστερη μονάδα. Μετά τα γραφειοκρατικά εμπόδια που συνάντησαν αποφάσισαν την αξιοποίηση τους με άλλο τρόπο και όχι ως ξενοδοχείο.

Σε κάθε περίπτωση η Borwn Hotels , συνεχίζει να αναπτύσσεται σύμφωνα με στελέχη της, στη διαχείριση ξενοδοχείων και στοχεύει συνολικά στην διαμόρφωση ενός portfoliou απο 24 ξενοδοχείων μέχρι το τέλος του 2025 με τον προορισμό της Θεσσαλονίκης να μπαίνει στο portfolio της το 2025.

Συνεργασίες

Παράλληλα επιζητεί τη συνεργασία με μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως συνέβη με την Hilton με την οποία συνεργάζεται στα Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Curio Collection by Hilton και Isla Brown Chania Resort, Curio Collection by Hilton

Η Brown έχει αυτή την στιγμή στη χώρα μας περίπου 4.000 δωμάτια και 2.000 εργαζόμενους δήλωσε πρόσφατα ο Leon Avigad, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Brown Hotels. Η ισραηλινή εταιρεία ξεκίνησε την δραστηριότητα της στην Ελλάδα το 2019 με την έναρξη λειτουργίας του Brown Acropol στην Ομόνοια και από τότε έβαλε στοίχημα να αυξήσει τις επενδύσεις στο κέντρο της Αθήνας, πράγμα που έκανε ξαναζωντανεύοντας την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας. Στη συνέχεια επεκτάθηκε δυναμικά και εκτός Αθηνών και στα resorts.

Το «πείραμα»

Η Brown ήταν από τις εταιρείες που επένδυσαν στην Ελλάδα σε μία περίοδο και σε περιοχές που ήταν υποβαθμισμένες όπως π.χ. η Ομόνοια. Ωστόσο το πείραμα φαίνεται να πέτυχε και σήμερα η Brown Hotels λειτουργεί 10 ξενοδοχεία στη χώρα μας σύμφωνα με τον ιστότοπο της εκ των οποίων τέσσερα στην Αθήνα, τέσσερα resorts κοντά στην Αθήνα (ένα στην Κόρινθο, δύο στην Εύβοια, και ένα στο Λουτράκι) και δυο ξενοδοχεία σε ελληνικά νησιά ένα στην Κρήτη και ένα στην Κέρκυρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας