Στο πλαίσιο της ανανεωμένης στρατηγικής του ομίλου Σαράντης, ο CEO Γιάννης Μπούρας μίλησε στον ΟΤ για τον τρόπο που η ψηφιακή μετάβαση αποτελεί ένα κρίσιμο εργαλείο για το μέλλον.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, εξάλλου, ο όμιλος προχώρησε σε στοχευμένη επένδυση ξεκινώντας το ταξίδι του επιχειρησιακού μετασχηματισμού του, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία στον κόσμο που επιλέγει το RISE with SAP S/4HANA Cloud, private edition, PREMIUM PLUS.

Σαράντης: Επιταχύνει τον επιχειρησιακό του μετασχηματισμό με την SAP

«Το επιχειρησιακό επίπεδο είναι το πρώτο μέρος που επηρεάζεται θετικά από οποιαδήποτε επιλογή στον ψηφιακό μας μετασχηματισμό», εξήγησε στον ΟΤ, ο Γιάννης Μπούρας που ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου τον Μάιο.

«Ένας από τους πυλώνες του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξής μας αποτελεί η απλοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών και λειτουργιών και η αποτελεσματικότητα, ώστε να δημιουργείται αξία και να απελευθερώνεται ενέργεια στον οργανισμό», διευκρίνισε, σημειώνοντας πως ένα από τα εργαλεία επίτευξης του στρατηγικού αυτού πυλώνα αποτελεί και η ψηφιακή μετάβαση.

«Η επιτάχυνση της ψηφιακής μετασχηματιστικής διαδικασίας βρίσκεται στο επίκεντρο, ώστε να βελτιστοποιήσουμε τις λειτουργικές μας διαδικασίες δημιουργώντας ένα πιο ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον και ενισχύοντας τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα».

Τα οφέλη για τον τελικό καταναλωτή

«Σίγουρα θα είναι πολλαπλά», επισημαίνει ο Γιάννης Μπούρας. «Στον Όμιλο Σαράντη, ο οποίος αποτελεί μια πολυεθνική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων με διαρκώς επεκτεινόμενο γεωγραφικό αποτύπωμα και κορυφαία brands, βάζουμε τον καταναλωτή στο επίκεντρο. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός προσφέρει αυξημένες και καλύτερες δυνατότητες πληροφόρησης για τον καταναλωτή και για τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε ταχύτερα να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του καταναλωτή, να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες λύσεις στην καθημερινή του ζωή προσφέροντάς του καλύτερη εμπειρία, με γνώμονα την ποιότητα και την ασφάλειά του, με βελτιωμένα προϊόντα που θα προσδίδουν προστιθέμενη αξία σε εκείνον», προσθέτει.

Ο πυλώνας του ψηφιακού μετασχηματισμού

«Με στόχο τη βελτίωση των λειτουργικών μας διαδικασιών και την ενίσχυση των ανταγωνιστικών μας πλεονεκτημάτων έχουμε εντάξει στον πυλώνα της ψηφιακής μετάβασης δύο κύρια projects ανάμεσα σε αρκετά άλλα έργα περαιτέρω ψηφιοποίησης: αφενός την ενσωμάτωση του RISE with SAP και την ενοποίηση του SAP Business Technology Platform (BTP) ως τη βασική πλατφόρμα που θα ηγηθεί του μετασχηματισμού του Ομίλου, και αφετέρου, τη διαδικασία του Integrated Business Planning (IBP) που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου του έτους», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Το επενδυτικό πλάνο

Ήταν κατά το Investor Day στα μέσα Μαρτίου, όταν παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης της επόμενης πενταετίας, για τον όμιλο που έκλεισε μια ισχυρή χρονιά το 2023, με πωλήσεις ύψους 482,2 εκατ. ευρώ , EBITDA 61,6 εκατ. ευρώ και EBIT 47,1 εκατ. ευρώ.

«Με τον οδικό χάρτη που παρουσιάσαμε δείξαμε πως έχουν ενεργοποιηθεί επενδύσεις που σχετίζονται με αυτοματισμούς, υποδομές, συστήματα και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών στην εφοδιαστική αλυσίδα, προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω η αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του ομίλου», τονίζει ο Γιάννης Μπούρας.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος δρομολογεί επενδύσεις ύψους 81 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας. Ήδη, τη διετία 2024-2025 έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ για το νέο κέντρο διανομής στα Οινόφυτα, το οποίο θα εξυπηρετήσει τόσο την ελληνική επικράτεια όσο και τις εξαγωγές και στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Σαράντης και σε τρίτες.

Παράλληλα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ομίλου βρίσκεται στο επίκεντρο του πλάνου με επενδύσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2026. «Ευθυγραμμισμένη με την προσήλωσή μας στο κομμάτι του ESG αποτελεί η επένδυση σε έργα περαιτέρω ενίσχυσης της δυνατότητας ανακύκλωσης και ανακοκκοποίησης (regranulation process) στα εργοστάσια του Ομίλου στην Πολωνία, Polipak και Stella Pack, συνολικού ποσού ύψους 16 εκατ. ευρώ», συμπληρώνει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable