H μετοχή της Nvidia «κάλπασε» με περισσότερο από 200% τον περασμένο χρόνο και ένας από τους πιο bullish αναλυτές του τεχνολογικού κολοσσού προβλέπει ότι η εταιρεία ημιαγωγών θα επεκτείνει το ράλι της, ωθώντας την χρηματιστηριακή αξία της σχεδόν στα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.

Ο αναλυτής της Rosenblatt Securities, Hans Mosesmann, αύξησε την Τρίτη τον στόχο τιμής του για τον κατασκευαστή μικροτσίπ στο υψηλό των 200 δολαρίων στη Wall Street από 140 δολάρια που είναι σήμερα. Η αύξησή του ακολουθεί την πρόσφατη διάσπαση των μετοχών της εταιρείας 10 προς 1 στις 10 Ιουνίου. Η Nvidia σημείωσε άνοδο έως και 2,7% τό την Τρίτη, σημειώνοντας νέα υψηλά εντός της ημέρας.

Η εταιρεία με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια έχει κυριαρχήσει στην αγορά με τα ιδιαίτερα περιζήτητα προϊόντα της που βοηθούν τα κέντρα δεδομένων να τροφοδοτούν σύνθετες εργασίες υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Mosesmann δήλωσε θετικός για τις προσφορές hardware της Nvidia, αλλά σημείωσε ότι «η πραγματική αφήγηση βρίσκεται στο λογισμικό που συμπληρώνει όλη τα πλεονεκτήματα του υλικού».

«Αναμένουμε ότι αυτή η πτυχή του λογισμικού θα αυξηθεί σημαντικά την επόμενη δεκαετία όσον αφορά το συνολικό μείγμα πωλήσεων, με μια ανοδική τάση για την αποτίμηση λόγω βιωσιμότητας», έγραψε ο Mosesmann σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Η μετοχή της Nvidia είναι μία από τις πιο αγαπημένες μετοχές των αναλυτών από την πλευρά των πωλήσεων, με 64 «buy», επτά «hold» και μόλις ένα «sell», μεταξύ των αναλυτών που παρακολουθούνται από το Bloomberg.

Μέχρι το κλείσιμο της Δευτέρας, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 165% το 2024, προσθέτοντας περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της, καθώς ο κατασκευαστής ημιαγωγών απειλεί να «γκρεμίσει» από τους θρόνους τους τη Microsoft Corp. και την Apple Inc. και να καταστεί αυτή η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία