Θετικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι ασιατικές αγορές, καθώς έλαβαν ισχυρή ώθηση από τον Hang Seng (+2,57) και την υπεραπόδοση των κλάδων της ενέργειας και των βασικών υλικών.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε οριακά χαμηλότερα, ενώ ο Topix ευρείας βάσης σημείωσε άνοδο 0,25%.

Η «κόντρα» Nvidia – Microsoft ώθησε σε νέα υψηλά τον S&P 500

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε σχεδόν 1%, χάρη στην άνοδο κατά 1,6% της Samsung Electronics. Επίσης, η LG Electronics σημείωσε άλμα 6%, ενώ η SK Hynix ανέτρεψε τα ενδοσυνεδριακά κέρδη και υποχώρησε 0,43%. Οριακή άνοδο σημείωσε ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq.

Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 0,56% και ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας διολίσθησε 0,24%.

Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν έφτασε σε νέα υψηλά, κερδίζοντας 1,99% για να ξεπεράσει το όριο των 23.000 μονάδων, καθώς οι εταιρείες Hon Hai Precision Industry (Foxconn) και Taiwan Semiconductor Manufacturing, σημείωσαν άνοδο 2,27% και 4,03% αντίστοιχα.

Επίσης, οι επενδυτές στην Ασία αξιολόγησαν τα εμπορικά στοιχεία της Ιαπωνίας για τον Μάιο, με τις εξαγωγές να ξεπερνούν τις προσδοκίες. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 13,5% σε ετήσια βάση σε σύγκριση με αύξηση 13% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Η αύξηση των εισαγωγών κατά 9,5%, ωστόσο, ήταν κατώτερη των προσδοκιών για αύξηση 10,4%.

Οι επενδυτές αφομοίωσαν επίσης την ανακοίνωση του δείκτη Reuters Tankan που έδειξε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων Ιαπώνων κατασκευαστών έπεσε στο +6 από +9 τον Μάιο. Από την άλλη πλευρά, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη μεταξύ των μη κατασκευαστών ανέβηκε στο +31 από +26 τον Μάιο.

Ο Tankan μετρά την επιχειρηματική εμπιστοσύνη μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών και ένας θετικός αριθμός σημαίνει ότι οι αισιόδοξοι υπερτερούν αριθμητικά των απαισιόδοξων και το αντίστροφο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές