Συνεχίζεται το ράλι στο πετρέλαιο με τις τιμές να αναρριχώνται σήμερα Τετάρτη σε υψηλό επτά εβδομάδων την Τετάρτη, καθώς η αισιοδοξία για τη ζήτηση εν μέσω καλοκαιριού και οι ανησυχίες για κλιμάκωση των συγκρούσεων αντιστάθμισαν την πρώτη αντίδραση από την έκθεση του κλάδου, που ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωσαν άνοδο 23 σεντς, ή 0,3%, στα 85,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 18 σεντς, ή 0,2%, στα 81,75 δολάρια το βαρέλι.

«Το τρέχον στιγμιότυπο παρουσιάζει μια απογοητευτική εικόνα» σχολίασε ο Tamas Varga, αναλυτής της PVM, προσθέτοντας ωστόσο, ότι υπάρχουν στοιχεία που επιτρέπουν αισιοδοξία.

ΗΠΑ: Γιατί οι εταιρείες πετρελαίου σημειώνουν κέρδη ρεκόρ επί διακυβέρνησης Μπάιντεν [γράφημα]

Η τιμή του Brent που είναι 8 δολάρια πάνω από τα χαμηλά που σημειώθηκαν στις αρχές Ιουνίου «δείχνει γνήσια αισιοδοξία ότι το παγκόσμιο ισοζύγιο πετρελαίου τελικά θα σφίξει», πρόσθεσε ο Varga.

Το πετρέλαιο ανακάμπτει

Και τα δύο σημεία αναφοράς, έχοντας ανακάμψει έντονα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κέρδισαν περισσότερο από 1 δολάριο, φτάνοντας σε κορυφές επτά εβδομάδων μετά από επίθεση ουκρανικού drone που οδήγησε σε πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό πετρελαίου σε μεγάλο ρωσικό λιμάνι.

Στη Μέση Ανατολή, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς προειδοποίησε για πιθανό πόλεμο με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να αποφύγουν μια ευρύτερη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της υποστηριζόμενης από το Ιράν ομάδας.

Ένας κλιμακούμενος πόλεμος κινδυνεύει με διακοπή του εφοδιασμού στη βασική πετρελαιοπαραγωγική περιοχή.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,264 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 14 Ιουνίου, ανέφεραν στο Reuters πηγές της αγοράς την Τρίτη, επικαλούμενες στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αργού. Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,077 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποστάγματα αυξήθηκαν κατά 538.000 βαρέλια, ανέφεραν οι πηγές. Επίσημα στοιχεία αποθεμάτων από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ αναμένονται την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities