Διορθωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, αν και τα στοιχεία από τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιουργούν πλέον μεγάλες προσδοκίες για την απόφαση της Bank of England αύριο. Στο μεταξύ, αργία είναι σήμερα στη Wall Street, γεγονός που επιδρά στη ροή των συναλλαγών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,18%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει κατά 0,28% στις 8.167 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,27% στις 18.082 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,29% στις 7.606 μονάδες.

Η αγορά προσπαθεί να αξιολογήσει το γεγονός ότι ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες. Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 2% ετησίως τον Μάιο, αγγίζοντας τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας εν όψει της απόφασης για τα επιτόκια πολιτικής της την Πέμπτη.

Η Τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5,25%, με την πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να προβλέπουν μείωση τον Αύγουστο.

Πέραν του πληθωρισμού όμως, ο δείκτης τιμών για τα προϊόντα που προέρχονται από εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 0,1% τον Μάιο. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 1,7%.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές των εισροών παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες από τον Απρίλιο και μειώθηκαν κατά 0,1% σε ετήσια βάση.

Από τις 10 ομάδες προϊόντων για τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού προϊόντος (ΔΤΚ), οι 3 συνέβαλαν καθοδικά στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού τον Μάιο του 2024. Η μεγαλύτερη συμβολή στην πτώση των τιμών παραγωγής προήλθε από τα χημικά και τα προϊόντα χαρτιού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές