Δεν μπορεί να ξεφύγει από την αβεβαιότητα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο καταφέρνει να κρατήσει το θετικό πρόσημο, αλλά οι ισορροπίες στο ταμπλό είναι εύθραυστες και εύκολα ανατρέψιμες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,11% στις 1.423,93 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 49 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.446,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 0,18% στις 1.253,90 μονάδες.

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές, αργία στη Wall Street

Έρχεται διήμερο αναταράξεων

Το ΧΑ παραμένει εγκλωβισμένο ανάμεσα στη διεθνή αβεβαιότητα, η οποία παραμένει λόγω Γαλλίας, αλλά και στην ανακοίνωση του MSCI, αύριο 20 Ιουνίου, σχετικά με το αν θα θέσει την ελληνική αγορά σε καθεστώς παρακολούθησης για ενδεχόμενη αναβάθμιση.

Και μπορεί να έχει αποφύγει προς ώρας τον κίνδυνο της απώλειας των 1.400 μονάδων, αλλά δεν έχει αναιρέσει πλήρως το αρνητικό σενάριο, δεδομένου του ότι κάτι τέτοιο θα επιβεβαιωνόταν με την ανάκτηση των 1.440 μονάδων. Μόνο σε αυτό το σενάριο θα μπορέσει να ενεργοποιήσει η αγορά τους αγοραστές, καθώς θα έδινε το σήμα με σχετική ασφάλεια ότι μάλλον ολοκληρώθηκε το πτωτικό κύμα, ή ότι έστω ο ΓΔ έχει εισέλθει πλέον σε φάση συσσώρευσης.

Ο απόηχος των ευρωεκλογών για τη Γαλλία με την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών και το εμφανές προβάδισμα της ακροδεξιάς που προτάσσει ατζέντα με υψηλό βαθμό λαϊκισμού και έντονο εθνικιστικό περιεχόμενο, ευλόγως προβληματίζει. Αλλά το τοπίο δύσκολα θα ξεκαθαρίσει πριν τις 7 Ιουλίου, ότα δηλαδή θα έχουμε και τον δεύτερο και τελευταίο γύρο στη Γαλλία.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Τιτάν, Autohellas, Jumbo, Alpha Bank και Μυτιληναίος σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Cenergy, Λάμδα, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Βιοχάλκο.

Στον αντίποδα, το υψηλότερο μέρισμα φέρνει τη Motor Oil στο +3,24%, με τον Ελλάκτωρ να είναι στο +2,83%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Quest και Εθνική, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank και ΔΕΗ. Χωρίς μεταβολή είναι η Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών